succesvolle presentatie groei en bloei ommen

De videopresentatie, onder begeleiding van Ella Roelfs, werd afgewisseld met foto’s, commentaar, beeld animaties, met muzikale begeleiding van klassieke muziek. Er werd uitleg geven over flora en fauna in het gebied en een stukje visie over hoe Natuurmonumenten het landgoed wil gaan beheren. De presentatie ging door alle jaargetijden om op die manier een beeld te krijgen van de omgeving in alle seizoenen.

Een klein uitstapje langs de Regge en de vennetjes op de Besthmenerberg werd ook zeer interessant bevonden. Zelfs als er sneeuw ligt is het nog genieten van de omgeving. Wat niet ontbrak, is de persoonlijke handtekening van Ella. Haar trouwe “vrienden” waren regelmatig in beeld als figuranten. Ook bracht ze een bezoekje aan de boerderij van de familie Blikman in de Wolfskuil, waar de zwaluwen vrijspel hebben. Ze mogen daar alle muggen en vliegen vangen in en om de boerderij.

Na de pauze nam Ella haar bezoekers mee op uilen excursie. Met de professionele uitleg van Han Bouman en Gerbrand Groen van Natuur en Milieu. Hoe meer rommelhoekjes hoe beter het biotoop van de uilen bij of rond de boerderij. Rommelhoekjes zijn nodig om muizen te houden. Tijd was er ook voor een terugblik op de andere diverse activiteiten van Groei en Bloei Ommen. Met beelden van het bloemschikken, de keramiek en snoeicursus de ruilbeurs en het bezoek aan de tuinen van Mien Ruis. “Het was een mooie presentatie en een avond vullende programma. Nu maar hopen op een aanbod van een landelijke televisie zender “met ontdek je plekje” Of misschien een reprise in de herfst?”, aldus Ella Roelfs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.