Home / archiefcentraal / studenten organiseren 14e schoolconcours

studenten organiseren 14e schoolconcours

De organisatie van het evenement ligt in handen van vijftien derdejaars studenten Paardenhouderij en Paardensport. Zij verwachten een deelnemersveld van zevenhonderd combinaties. Er wordt gestreden in verschillende categorieën.

Het organiseren van het schoolconcours is voor de studenten de eindbeoordeling voor de leeractiviteit ‘Organiseren Evenementen’. De studenten krijgen te maken met alle aspecten van het organiseren van een officieel concours, zoals de sponsorwerving, zoeken naar een geschikte locatie, opstellen van wedstrijdreglementen, etc. Via de website www.groenewele.nl/schoolconcours worden geïnteresseerden op de hoogte gehouden en kunnen deelnemers zich aanmelden. De studenten zetten ook social media, zoals Hyves, Facebook en Twitter, in om informatie te verspreiden.

Door de jaren heen is het concours op een aantal locaties georganiseerd, waarvan de laatste jaren op Hippisch Centrum de Haerst in Zwolle. Dit jaar is er gekozen voor het terrein van Stal Jagtlust in Nieuwleusen. Stal Jagtlust is een familiebedrijf dat al 30 jaar bestaat. Sinds 2005 zit het bedrijf op de huidige locatie in Nieuwleusen. Het is een paardenbedrijf waar op kleine schaal wordt gefokt en eigen veulens worden gehouden. De veulens krijgen aansluitend hun opleiding tot sportpaard, waarna ze worden verkocht. De studenten en betrokken studenten zien de samenwerking met het bedrijf met het volste vertrouwen tegemoet.

Bezoekers zijn tijdens deze dag van harte welkom. Het programma begint om 8.00 uur en bevat dressuur en springen. Stal Jagtlust is gevestigd aan de Jagtlusterallee 1a in Nieuwleusen. Kijk voor meer informatie ook op www.groenewelle.nl/schoolconcours.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.