Home / archiefcentraal / studenten groene welle succesvol op dug

studenten groene welle succesvol op dug

V Janiek Konter uit Vollenhove werd derde in de categorie plukken. Beide studenten gingen naar huis met een beker, lintjes en handige trimproducten, zoals tondeuse, handföhn en shampoo. Aan de internationale trimkampioenschappen deden circa vijfenzeventig deelnemers uit vijf verschillende landen mee.

Hoewel het hun eerste deelname aan een internationale trimwedstrijd was, waren de vier studenten niet nerveus voor de wedstrijden. De klasse waarin ze streden, is speciaal ingesteld voor beginnende trimmers, die nog met de opleiding bezig zijn. In deze klasse deden 20 studenten mee. De hond, die tijdens de trimwedstrijd centraal stond, moest door de studenten in drie uur gereed zijn voor presentatie. In deze drie uur moest de gehele behandeling zijn uitgevoerd. De jury bestaande uit Mirjam van den Bosch, Ilse Kleton en Rony de Munter, allen gerenommeerd binnen de trimwereld, keek bij de beoordeling naar toepassen techniek, structuur, modelleren, omgang hond en afwerking.

Uit het juryrapport bleek dat Serena goed had gescoord op haar omgang met de hond, het toepassen van de techniek en een strakke afwerking en Janiek had haar techniek en de omgang met de hond goed uitgevoerd. De andere twee studenten, Daisy de Boer en Mathilde ten Have, vielen buiten de prijzen, maar hebben een goede ervaring overgehouden aan de wedstrijd. Alle deelnemers aan de wedstrijd hebben een verslag ontvangen over hun resultaat en een certificaat, waarmee ze kunnen aantonen dat ze met goed gevolg hebben deelgenomen.

De Groene Welle in Zwolle biedt sinds drie jaren de mbo-opleiding Dierentrimmen aan. In de opleiding komen onderwerpen aan de orde, zoals werkomgeving en huisvesting, basis trimtechnieken, rassenkennis, behandelingstechnieken en algemeen vormende vakken. Elke week hebben de studenten één praktijkdag trimmen op school in de trimsalon van De Groene Welle ‘Carpe Canem’. Deze praktijkdag wordt gegeven door een gediplomeerd trimmer. Op dit moment volgen 24 studenten deze specialistische opleiding.

Lees ook

Hervatting voetbalcompetities

DALFSEN/OMMEN – Als het aan de KNVB ligt worden de amateurvoetbalcompetities – in het meest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.