stroat proat is ommen echt zo leuk

Zwembad is niks

Stephan vind Ommen echt niet het leukste dorp van Overijssel. “Maar met uitgaan heb je verschillende kroegen en we hebben een poolcentrum dat is wel heel erg leuk. Qua activiteiten mag er veel meer in Ommen worden georganiseerd, vooral verspreid over het hele jaar. Het nieuwe zwembad vind ik maar niks. Het is na mijn idee alleen maar kleiner. Verder vind ik het wel erg gezellig in Ommen.”

Ommer Bissingh

Ina zou echt niet weg willen uit Ommen. “De Ommer Bissingh vind ik erg leuk en zeer gezellig. Het is wel erg jammer dat de winkels minder worden in Ommen en dat er veel leegstaat. Verder mogen de activiteiten meer verdeeld worden over het hele jaar.” Kleinzoon Robin woont nog niet zo lang hier, maar hij heeft het erg naar z’n zin hier in Ommen. “Ook zijn ouders hebben hier inmiddels hun plek gevonden en vinden Ommen erg gezellig”, zegt Ina.

Gratis parkeren

Volgens mevrouw M.H.Arendsen is Ommen een hele leuke stad. “Ommen is dus geen dorp”, benadrukt ze. “Ik Ze dat de mensen hier erg vriendelijk zijn. We wonen in een aanleunwoning, maar de zorg die wij ontvangen is erg goed. Wat ik vooral leuk vind aan Ommen zijn de markten die er het hele jaar door gehouden worden. Ook de omgeving rondom Ommen vind ik erg mooi. Je bent dicht bij de natuur en daar hou ik van. Wat ik ook erg goed en prettig vind, is dat we hier in Ommen nog steeds gratis kunnen parkeren.”

Molens

Citha en Imrel wonen niet in Ommen. Maar ze komen hier regelmatig dan pakken ze samen de trein en gaan ze heerlijk winkelen hier in Ommen. “Ik vind het leuk om de molens hier te bekijken en de poffertjes in Ommen smaken heerlijk”, vint Imrel. Citha knikt instemmend. “Bovendien is de sfeer in Ommen ook erg prettig. De mensen zijn hier echt vriendelijk.”

Prima winkelaanbod

Wat Henk Spijkerman betreft mag Ommen de verkiezing wel winnen. “Ik vind het hier erg gezellig. Je hebt hier een mooie omgeving waarin je heerlijk kunt fietsen en wandelen, en volop kunt genieten van de natuur. Het winkelaanbod hier in Ommen is prima in orde, er is voor iedereen wel wat . De mensen hier in Ommen zijn ook altijd vriendelijk en dat staat mij heel erg aan.”

Hoogtepunt

“Ommen is heel erg leuk. Wat er ook gebeurt, ik ga hier nooit meer weg”, meldt Tonny Mooijers. “Eén van de hoogtepunten van het jaar is de Ommer Bissingh. Die is echt kenmerkend voor Ommen die mag hier ook echt niet verdwijnen hoor, want het is erg goed voor Ommen.”

Moeilijk bereikbaar

Volgens Joop Hendrikx is Ommen een leuke en een gezellige stad. “De jaarlijkse Ommer Bissingh mag natuurlijk niet overgeslagen worden. Ik vind het altijd even leuk om over de Bissingh te lopen. Je komt er heel Ommen tegen en het is er dan erg gezellig. Ik vind het erg jammer dat de binnenstad van Ommen moeilijk te bereiken is door al het verkeer…en als je wil parkeren zijn bijna altijd de parkeerplaatsen vol.”

Langzaam

“Je kunt hier werkelijk alle kanten op”, vindt de familie Weteringe. “We hebben hier een hele mooie omgeving en we recreëren hier zelf ook veel. Wat we wel jammer vinden, is dat het in Ommen altijd zo verschrikkelijk lang duurt voordat plannen er eens door zijn. Een beetje meer pit zou wat ons betreft wel mogen. En wat de ingang van Ommen vanaf Witharen betreft, dat is echt een drama. Jammer.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.