Home / archiefcentraal / stap op tijdens de opstepdag

stap op tijdens de opstepdag

Iedereen heeft het druk tegenwoordig en de gezondheid en een normaal lichaamsgewicht delft vaak het onderspit in ons drukke leventje. En om daar wat aan te doen wordt zaterdag 16 april de landelijke opstepdag georganiseerd.

Het aloude steppen is dan wel weer terug maar dit keer niet alleen. Samen met de hond er kilometers op uit trekken dat is de nieuwste rage voor hondenliefhebbers. En bovendien is het niet alleen voor kinderenmaar juist voor volwassenen. De step is zo ingericht dat je veilig met de hond er op uit kan trekken.

De hond wordt bevestigd aan de step met behulp van een stang aan het frame of met een heuplijn. In beide gevallen loopt de hond naast z’n baasje zodat de baas totale controle heeft en beide handen aan het stuur kan houden. Hondenschool Adel uit Balkbrug is ingesprongen op de laatste ragehoudt workshops en verkoopt of verhuurd steppen.

Instructrice Jolanda Eiling legt uit waarom Steppen en niet gewoon fietsen? ‘Omdat je je bij het steppen veel beter aan het tempo van de hond kunt aanpassen. Steppen is voor de baas gezonder en intensiever dan fietsen en je bent echt met z’n tweeën aan het werk en dat is veel leuker.’ Het is dus niet de bedoeling dat de hond je voorttrekt? Eiling: ‘Dat mag zelfs niet en is bij wet verboden. Dat mogen alleen sledehonden. Hier gaat het om samen met je hond in beweging zijn en samenwerken.’

Wilt u meer bewegen of hebt altijd al een keertje op de step willen staan of wilt u meer over het steppen met uw hondkijk op www.opstepdag.nl voor een opsteppunt bij u in de buurt. Ook in uw regio kunt u op 16 april 2011 aanstaande kennis maken met dit hippe en gezonde vervoer. Vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur bent u van harte welkom op de Markt in Ommen. Hondenschool Adel kan u dan van alle informatie voorzien. Wilt u vooraf meer informatiemail dan naar info@hondenschool-adel.nl of bel met Jolanda: 06-24908486. De adressen van alle 36 opsteppunten en meer informatie vindt u op www.opstepdag.nl

Meer informatie is te verkrijgen bij Hondenschool Adel 06-24908486 of via jolanda@hondenschool-adel.nl en www.hondenschool-adel.nl

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.