ruime overwinning voor zvoschutte

Woensdagavond speelde ZVO/Schutte Informatisering de thuiswedstrijd in Ommen tegen Walk Inn Boys uit

Nijkerk. Bij winst zou de belangrijke derde plek op de ranglijst worden ingenomen. Deze kan recht geven op een plaats in de nacompetitie. De Nijkerkers doen het nog niet zo denderend want met dertien punten bevinden ze zich in de onderste regionen. De boodschap van coach Dennis van Dijk was duidelijk: een hoog speltempo aan houden en vroeg druk zetten om snel op voorsprong te komen.

De eerste helft begon lekker en al snel werd het net gevonden door aanvoerder Stefan Buitenhuis die de bal aangespeeld kreeg door Koen Tip 1-0. Vlak daarna werd eenvrije trap door Rik Jan de Groot keurig de kruising in geschoten. Een paar minuten later was het Leon Makkinga die een prachtig hakballetje van Redmar Roelofs binnen mocht tikken 3-0. Vlak voor rust was er de snelle counter van ZVO/Schutte

Informatisering waarbij Harm Jan Tip de 4-0 op zijn naam schreef en zo de ruststand bepaalde.

De tweede helft begon nog beter dan de eerste helft want door een onderschepping mocht Redmar Roelofs alleen op de keeper af. Zijn stiftje werd eerst nog geblokkeerd door de keeper maar in tweede instantie faalde hij niet 5-0. Nog geen twee minuten later was het Leon Makkinga die met een afstandsschot de 6-0 op zijn naam schreef.

Er brak echter een mindere periode aan voor ZVO/Schutte Informatisering waarin ze niet echt meer aan voetballen toekwamen. In de 38e minuut was het dan ook Walk Inn Boys die de 6-1 mocht noteren. ZVO/Schutte Informatisering speelde nog tweemaal een man meer situatie goed uit en was het twee keer raak voor Koen Tip die zo ook zijn doelpuntjes mee pakte 8-1. In de laatste minuut werd door geklungel nog een doelpuntje weggegeven maar het bracht de overwinning niet meer in gevaar. Eindstand 8-2.

Keeper Erik Logtenberg die de geblesseerde JP Ekkel verving was in deze partij ook een belangrijke schakel want ondanks dat de 50 jaar al aardig in zicht is keept hij nog steeds de sterren van de hemel. De volgende wedstrijd is weer in Ommen en dan komt het altijd lastige Ruurlo op bezoek. De heenwedstrijd werd met 2-9 gewonnen. De wedstrijd wordt woensdag 23 maart om 20.15 gespeeld in de Carrousel in Ommen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.