Home / archiefcentraal / oude jeans voor nieuw initiatief lake side

oude jeans voor nieuw initiatief lake side

De jeansspecialist ondersteunt hiermee De Nationale Kledingbank; een landelijk initiatief om uiteindelijk zoveel mogelijk mensen weer zelfverzekerd onderdeel uit te laten maken van de maatschappij.

Voor elke ingeleverde broek krijgen klanten 10 euro korting op een nieuwe. Alle broeken worden zorgvuldig geselecteerd; kwalitatief goede, nette exemplaren worden gedoneerd aan De Nationale Kledingbank. De rest wordt opgekocht door speciale bedrijven en ook die opbrengst gaat geheel naar De Nationale Kledingbank.

Er zijn in Nederland meer dan een miljoen mensen die op of onder de armoedegrens leven (Bron: Sociaal Cultureel Planbureau, 15 december 2010). Deze mensen komen allemaal in aanmerking voor hulp door een Kledingbank. Om de verschillende lokale kledingbanken te steunen, lanceerde het moederbedrijf van Lake Side (de Van Deursen Group) afgelopen maand samen met Kledingbank Limburg een landelijk initiatief. Het uiteindelijke doel is om een landelijk dekkend netwerk van professioneel georganiseerde kledingbanken te faciliteren. “Het is fantastisch dat Lake Side nu meteen al in het hele land een grote actie voor ons doet” aldus Ron Verhees, directeur van Kledingbank Limburg en initiatiefnemer van De Nationale Kledingbank. “Zo krijgen veel mensen over ons te horen en worden er ook nog eens veel mensen geholpen!”

Lever in die broek!

Iedereen heeft nog wel een goede spijkerbroek in de kast liggen die misschien net niet meer past of die gewoon niet tot de favorieten behoort. Gelukkig heeft spijkerstof de eigenschap lang mooi en sterk te blijven. Met deze broeken is waarschijnlijk dus helemaal niks mis! Daar is nu een echte goede bestemming voor: in de Lake Side vestiging in Ommen zorgen ze dat deze broek, of het geld dat de broek heeft opgeleverd, terecht komt bij De Nationale Kledingbank. En daarmee zijn veel mensen geholpen. Als dank en omdat Lake Side voor iedereen een perfecte jeans heeft, wordt tien euro korting aangeboden bij aankoop van een nieuwe spijkerbroek.

Over de Nationale Kledingbank

De basis voor De Nationale Kledingbank ligt in het Limburgse Maasbracht, waar de professioneel georganiseerde Kledingbank Limburg als voorbeeld en Kenniscentrum fungeert voor initiatieven in de rest van het land. Naast het verstrekken van modieuze kleding, voorziet de Kledingbank Limburg in leerwerk en activeringstrajecten en re-integratie voor mensen die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Het is de ambitie om in de toekomst landelijke dekking te bieden met professioneel georganiseerde kledingbanken. Inmiddels hebben zich méér dan 30 organisaties aangemeld om zich aan te sluiten bij het landelijke initiatief om op die manier meer te kunnen bereiken. De Nationale Kledingbank streeft naar een aanbod van up-to-date modieuze kleding voor iedereen én wil samen met haar cliënten werken aan een nieuwe toekomst vóór haar cliënten, waarbij uitgegaan wordt van sociale activering, maatschappelijke participatie en aansluiting bij de wensen van de lokale en regionale arbeidsmarkt.

Over Lake Side

Lake Side is dé autoriteit op jeansgebied. Een formule die duidelijk en onderscheidend, en daarom zo succesvol is. De collectie is vernieuwend, wisselend, onderscheidend en aantrekkelijk geprijsd. Lake Side verkoopt naast de eigen merken Refill & Construction voor heren en Sensation & Winck voor dames, ook merken als Twinlife, Il Dolce en LTB. Lake Side is inmiddels uitgegroeid naar een landelijke formule met 70 vestigingen in Nederland. Dit jaar worden er nog 15 vestigingen geopend en daar zullen de komende jaren nog eens 100 vestigingen bijkomen.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.