nu is het wachten op de ooievaar

Dit nest stond er al vanaf 1990, maar het is nooit verder gekomen dan een paar ooievaars die het nest kwamen verkennen. Gerbrand Groen denkt dat de omgeving te kaal is voor ooievaars. “Ze willen graag in de buurt van boerderijen zitten, dus we gaan deze naar de boerderij van Arjan IJzebrink verplaatsen. De ooievaars zijn hier vaak genoeg, misschien dat ze nu eindelijk op het nest gaan. Het is nu of nooit”, meldt Groen van de vogelwerkgroep.

Met een grote kraan van Roelofs uit Lemelerveld werd de oude lantaarn uit de modder gehaald. Op het terrein van IJzebrink is een nieuw gat gegraven. Het gevaarte gaat er makkelijker in dan uit. “Hij zat behoorlijk vast, dus dat duurde wat langer”, aldus Groen.

Toen het nest eenmaal stond, klom IJzebrink nog even met de kraan omhoog om er een kist met geitenmest in te doen. “Daar zijn die beesten gek op. Binnenkort gaat mijn schuur weg, dus ik kan het goed in de gaten houden”, aldus IJzebrink.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.