nieuwe kunstexposities ropcke zweers

Röpcke-Zweers Ziekenhuis

In het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg, aan de Jan Weitkamplaan 4a, exposeren

Gerrit Bruulsema, Geesje Reins, Bea Mol, Ditta Rieks en leden van de personeelsvereniging. Daarnaast is er een expositie van schilderijen van leerlingen van de Boslustschool uit Ommen, waarop dieren, personen en huizen kleurrijk en fantasievol worden uitgebeeld.

Gerrit Bruulsema heeft vanuit de geschiedenis, wis- en natuurkundige onderwerpen, zoals de Wet van Archimedes, in zijn kunstwerken verwerkt. De strakke lijnen symboliseren de exactheid van de onderwerpen en de primaire kleuren de oorspronkelijkheid. Na haar aquarelperiode is Geesje Reins met acryl gaan werken. Vrij figuratief werk spreekt haar erg aan, maar ook portretten en bloemen vind ze leuk. Bij haar “gevoelsschilderijen” schildert ze geen gezicht, zodat iedereen zijn eigen gevoel en beleving erin kan leggen.

Beeldhouwster Bea Mol maakt de meeste beelden in klei of brons. Voor haar portretten van mensen werkt ze het liefst met een levend model. Ze heeft een bijzondere band met het Midden Oosten die terug is te zien in haar mensfiguren. Haar dierfiguren zijn erg levendig.

De acrylschilderijen van Ditta Rieks vormen het decor in de brasserie Santé van het ziekenhuis. Warme, heldere kleuren maar ook zachte tinten zijn door haar gebruikt om verschillende soorten koeien, een lammetje en vrouwfiguur op sprekende wijze uit te beelden.

Door de personeelsvereniging van het ziekenhuis is een fotocursus georganiseerd. Daaruit is een foto-expositie ontstaan die de gang naar brasserie Santé siert. Het dagelijkse leven van de binnenstad van Hardenberg is uitgelicht met close-ups en diverse invalshoeken van gebouwen, mensen en gebruiksvoorwerpen.

Dagziekenhuis Aleida Kramer

In het Dagziekenhuis Aleida Kramer te Coevorden aan de M. v.d. Thijnensingel 1, exposeren Liesbeth Luinstra, Giny Pelgrim, Willy Manuel, Jose Turien, Karin Robben en Wijnda Ypenburg. In hun vrije tijd zijn ze veel bezig met hun hobby schilderen. Zes vrouwen met zes verschillende stijlen, invalshoeken en ander kleurgebruik. Mens- en dierenfiguren, stillevens en natuurlandschappen worden prachtig en op heel eigen wijze uitgebeeld.

De tentoongestelde werken zijn te bezichtigen tijdens de bezoekuren en openingstijden van de poliklinieken, van 08.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur (’s avonds alleen in Hardenberg). Het is mogelijk om een kunstwerk te kopen. Indien u hiervoor belangstelling heeft, dan kunt u dit melden bij de receptie. Dit geldt voor beide locaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.