naomi en lisa winnen voorleeswedstrijd

Naomi las voor uit ‘Hoe overleef ik de brugklas’ en Lisa las voor uit ‘Hoe overleef ik mijn ouders’. Beide boeken van schrijfster Francine Oomen. Elf kandidaten, tien meisjes en een jongen, afkomstig uit Ommen, Dalfsen, Hardenberg en Twenterand deden mee aan deze wedstrijd.

Bovengenoemde voorlezers gaan door naar de provinciale ronde die ook in de Carrousel in Ommen plaatsvindt op woensdag 20 april. De presentatie van de avond was in handen van Joske van de Weg, Tanja Mensink en Jelle Zijlstra, studenten van ArtEZ, hogeschool voor de kunsten.

De jury bestond uit vaste juryvoorzitter Sylvia van Raay,docent drama uit Zwolle, Louisa Benning, teamleider van de bibliotheek Aalanden in Zwolle en Erik van der Grampel, manager Samenlevingszaken gemeente Vlagtwedde en oud-bibliothecaris uit Hardenberg. Regina Weenink uit Vriezenveen maakte de hele avond weer opnames die zullen resulteren in een dvd.

De voorzitter vertelde van elke voorlezer hoe hij of zij het gedaan had. Uiteindelijk maakte ze de winnaars bekend. Naomi had een originele manier van inleiden, had een goed tempo, was goed te volgen en had een heldere stem. Lisa had een ontroerend fragment, goed verschil in stemgebruik, was ook goed te

volgen en las ontspannen voor. Beiden wonnen omdat zij de meest constante score van de jury hadden.

De winnaars kregen een boekenbon, bloemen en een oorkonde. Alle deelnemers krijgen na verloop van tijd de dvd van de avond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.