Home / archiefcentraal / marjanneke al 25 jaar een begrip in de regio

marjanneke al 25 jaar een begrip in de regio

“Toen we hiermee begonnen lag er nog een taboe op het kopen en dragen van tweedehandskleding”, blikt Anneke terug. “Mensen durfden er nauwelijks voor uit te komen dat ze hier kleertjes voor hun kinderen kochten. In de loop van de tijd is dat veranderd, zeker nadat Marktplaats in opmars kwam. Sinds die tijd is tweedehands geen schande meer.”

Hoewel Marktplaats tweedehands tot hip verhief, zorgde de site er ook voor dat het wat minder werd met de handel in de winkel. “Een tijdlang verkochten veel van onze klanten zelf hun spullen via het web”, vertelt Anneke. “Het was een hele poos een stuk rustiger in de winkel. Maar na verloop van tijd trok het weer aan, want het zelf verkopen bleek toch wel veel werk te zijn. Je moet van ieder kledingstuk foto’s maken, advertenties plaatsen, reacties in de gaten houden, de spullen opsturen en dan maar hopen dat je je geld krijgt”

De dames merkten dat steeds meer mensen genoeg kregen van die rompslomp en hun spullen gewoon weer inleverden bij Marjanneke. Na drieëntwintig jaar samen te hebben opgetrokken, nam Marja twee jaar geleden vanwege gezondheidsredenen noodgedwongen afscheid van de winkel en van Anneke. Met bloedend hart, dat wel. Want als het aan Marja gelegen had, zoude ze samen zeker de vijfentwintig jaar vol hebben gemaakt, maar vanwege gezondheidsproblemen het ging niet meer.

“Anneke is gelukkig verder gegaan en daar ben ik heel blij mee”, zegt ze. “We hebben in de afgelopen decennia een enorm klantenbestand opgebouwd, het zou jammer zijn geweest als we hen in de kou hadden laten staan.” Marjanneke heeft inmiddels vijfduizend inbrengers vanuit de hele regio, die ieder seizoen hun kleertjes weer in de winkel te koop hangen. Hoewel Anneke onder het motto ‘samen uit, samen thuis’ aanvankelijk ook wilde stoppen, besloot ze na rijp beraad in haar eentje door te gaan.

Nu is ze blij met die beslissing. Na vijfentwintig jaar is tweedehandskleding populairder dan ooit. “Het fenomeen tweedehands is inmiddels volkomen geaccepteerd en zeker in deze tijd zijn mensen blij als ze voor een prikkie leuke spulletjes kunnen kopen en op hun beurt nog weer wat geld terug krijgen voor hun gebruikte kleding.” Op zaterdag 5 maart viert Marjanneke haar 25-jarige jubileum. Nieuwe klanten, oude klanten, familie en bekenden zijn op die dag van harte welkom in haar winkel aan de Voorbrug.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.