Home / archiefcentraal / lente activiteitenmiddag in de wheem

lente activiteitenmiddag in de wheem

De eerste bloemen steken hun kop boven de grond en de vogels fluiten al volop. Het voorjaar is op komst. Om dat te vieren houdt Landschap Overijssel op zondag 20 maart een activiteitenmiddag bij Natuurinformatieentrum De Wheem.

Om 13.30 uur start er een excursie door het Reestdal. De deelnemers gaan samen met een natuurgids op zoek naar de belofte van de lente. In De Wheem staan kraampjes met streekproducten uit het Reestdal en zijn er activiteiten voor jong en oud.

De eerste bloemen bloeien, de aardhommels komen er op af om van hun nectar te drinken, een roodborstje zingt zijn twinkelende lied. De natuur ontwaakt na een lange winterslaap, de temperaturen gaan omhoog en de zon geeft steeds meer warmte. Deze middag biedt een natuurgids de mogelijkheid om samen met de dieren en de planten van het voorjaarsgevoel komen genieten

De excursie ‘Lentekriebels’ start om 13.30 uur vanaf De Wheem, Oud Avereest 22 in Balkbrug en duurt twee uur. De kosten zijn 3 euro per persoon en kinderen betelane 1,50 euro. Beschermers van Landschap Overijssel kunnen op vertoon van hun beschermerspas gratis deelnemen.

In De Wheem zijn van 13.00 tot en met 17.00 uur verschillende kraampjes waar streekproducten worden verkocht. Henk Meulenbelt uit Nieuwleusen met honingproducten, Trudy Koopman uit Kerkenveld met producten van eigen erf en familie Verheul uit Dalfsen met kaarten en leuke cadeautjes. In de gelagkamer draait onder het genot van een kop kofiie of thee een natuurfilm. Speciaal voor kinderen is er een speelse expositie over de das.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.