leerlingen johan seckel school zitten hoog

Uitgangspunt bij het meubilair is dat het is aangepast op de stahoogte van de leerkracht waardoor rugklachten vermeden kunnen worden.

Scandinavisch principe

Bij de inrichting van de klaslokalen is gekozen voor het Scandinavisch principe voor schoolmeubilair. De leerlingensets zijn uitgevoerd in rustige, neutrale tinten. Het frame is van edelstaal (grijs) en het tafelblad is uitgevoerd in een beuken houtkleur. Deze kleurstelling past goed in een omgeving waar het bruist van kleuren.

Stahoogte

De leerlingset is gericht op de stahoogte van de leerkracht. De tafels hebben een standaardhoogte van 90 centimeter. Op deze manier kan de leerkracht rechtop blijven staan naast de zittende leerlingen als hij bijvoorbeeld instructie moet geven. Naast het ontzien van de rug van de leerkracht heeft de standaardhoogte ook nog andere voordelen. Doordat de leerlingen allemaal op dezelfde hoogte zitten, wordt de lengte van de wat kleinere kinderen niet nog eens extra benadrukt.

Ergonomisch

De stoelen hebben een ergonomische vorm en elk kind krijgt een eigen stoel op maat, die past bij de lengte van het kind. De kinderen zitten rustiger, doordat ze hoog zitten en niet met de voeten bij de grond kunnen, maar een voetensteuntje hebben. Dit voorkomt dat ze gaan wippen met hun stoel en dit zorgt weer voor minder onrust in de klas. Presikhaaf Schoolmeubelen was ruim 3 jaar geleden de eerste leverancier die deze hoge leerlingenset op de markt bracht. Steeds meer scholen kiezen voor dit concept. Zeker ook omdat het zijn nut bewezen heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.