Home / Al / leerlingen de maat fleuren paardenstallen op

leerlingen de maat fleuren paardenstallen op

Door Esperanza Claasen

Rika Lassche heeft via NL DOET zes aanmeldingen van vrijwilligers binnengekregen. Het zijn allemaal leerlingen van de tweede klas van de Ommense Praktijkschool. Zij hebben de stallen leeggemaakt en fleuren de muren van de stallen op met een vers likje verf. Dat gaat niet zonder slag of stoot, want binnen de kortste keren zitten de jongeren volledig onder de verf. “Maar de kinderen werken hard en ze vinden het leuk om te doen”, vertelt Rika, terwijl ze toekijkt hoe de scholieren de muur onder handen nemen. “Dat is natuurlijk ook de insteek van zo’n dag. Mensen enthousiast maken voor vrijwilligerswerk.”

Ramona en Claudia, allebei veertien jaar, leggen even hun verfspullen aan de kant voor een korte pauze. De meiden zitten van onder tot boven onder de verf, maar hebben veel plezier in het werk dat ze moeten doen. Vrijwilligerswerk is Ramona niet vreemd, aangezien ze al meer dan twee jaar iedere zaterdag, met gehandicapten werkt. “Dat lijkt mij ook wel leuk om te doen”, zegt Claudia, die niet eerder vrijwilligerswerk gedaan heeft. Ramona vult aan, “Het is goed om mensen te helpen. Daarom doe ik het ook.”

Stichting ’t Olde Manegepeerd bestaat sinds 1997 en is geen manege maar een opvangplek voor uitgewerkte paarden. De paarden kunnen in de wei van hun oude dag genieten. “Omdat veel mensen denken dat wij een manege zijn, denken ze dat wij onszelf wel kunnen onderhouden. Dat is helaas niet het geval. We zijn erg afhankelijk van giften van anderen”, legt Rika uit.

De vrijwilligersdag is dan ook grotendeels gesponsord door diverse organisaties en bedrijven. “De verf waar de kinderen nu mee bezig zijn heeft Multimate Lemelerveld aan ons verkocht voor 20 procent minder dan de reguliere verkoopprijs. Coop Lemelerveld heeft voor het broodbeleg gezorgd, van Bakkerij van der Most uit Lemelerveld hebben we koeken voor bij de koffie gekregen en van het Oranje Fonds hebben we een grote bak kwaliteitsverf gekregen”.

Rika is erg dankbaar voor de donaties van de bedrijven en de hulp van de vrijwilligers. “De stallen zijn niet helemaal afgekomen, maar het was een gezellig dag. Niet alleen voor de jongeren, maar zeker ook voor ons.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.