lange zomer voor de ommer bissingh

Hiervoor heeft het Bissinghbestuur de feestelijkheden uitgebreid met twee extra Bissinghdagen. Deze zomer is het niet de Ommer Bissingh én het benefietconcert én het blaasorkestenfestival, maar valt alles onder één paraplu en dat is de Ommer Bissingh. ‘Dat maakt het veel duidelijker voor de Ommer inwoners en de gasten. Deze samenwerking zorgt ervoor dat we prachtige evenementen in Ommen kunnen neerzetten’, aldus voorzitter Gerard Marsman.

Maar niet alleen in de zomer, maar ook in de maanden daarvoor zal de Bissingh-naam veelvuldig worden gebruikt. De Bissingh gaat op zoek naar de Voice van Ommen en houdt in de maanden voorafgaande aan de Bissingh de voorrondes voor dit spektakel. De finale van dit hele gebeuren is op de Bissingh-woensdag Dans & Muziek op 3 augustus. Een goed gebekte jury, waarvan we de leden nog even geheim houden, zal beslissen wie er in Ommen het mooiste kan zingen. Dus inwoners van Ommen: zorg dat tegen die tijd de stembanden goed gesmeerd zijn!

Kunst kijken en zelf creatief bezig zijn staat centraal tijdens één van de nieuwe Bissinghdagen. Ommen verandert op woensdag 13 juli voor één dag even in Parijs met kunstenaars, jeu de boules en Mont Matre. De Historische Kring Ommen neemt de organisatie van Nostalgisch Ommen op woensdag 17 augustus op zich. De Vechtstad duikt die dag terug in de tijd.

De dag waarop ieder jaar het Hans Mulder benefietconcert centraal staat, wordt ook een Bissinghdag. De Ommer horeca neemt de organisatie van deze dag op zich en als afsluiter van de dag is er het benefietconcert. De laatste Bissinghdag is dit jaar niet op een woensdag. Het blaasorkestenfestival is altijd in het weekend en ook dit jaar is dat niet anders. Het tweejaarlijkse evenement wordt een jaarlijkse happening en zal deze zomer vol spektakel op bijzondere wijze afsluiten.

Maar natuurlijk ontbreken de boerendag, sport en spektakel, dans & muziek en het kinderfestival niet. De opening van de Bissingh op 11 juli heeft ook een nieuw tintje. Na de bekende toespraken en het luiden van de Bissinghbel nemen twee bekende dj’s van Radio Veronica’s DJ’s Tour het stokje over en zorgen voor een avond boordevol muziek.

De Ommer Bissingh staat in 2011 garant voor een geweldig programma. Het enige dat we als Bissinghbestuur niet in de hand hebben is het weer, maar voor het overige laten we weinig aan het toeval over!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.