landgoedconcerten op landgoed huis den berg

De Stichting is er weer in geslaagd om twee veelbelovende groepen te contracteren. Op zaterdagavond 4 juni 2011 treedt het blazersensemble J.O.N.G op. Zij vindt haar oorsprong in het Jong Nederlands Blazers Ensemble 2008 en traden op in de voorrondeconcerten van “Op weg naar het voorjaarsconcert”. Besloten werd om als zelfstandig ensemble verder te gaan. J.O.N.G. staat voor “Jong Ondernemende Nieuwe Generatie” in de klassieke muziek. Ze stellen zich tot doel om alle mogelijke muziek voor blazers voor een breed publiek toegankelijk te maken. Ze brengen hun programma Ratatouille met vlotte en energieke muziek van diverse componisten.

Op zaterdagavond 20 augustus 2011 speelt de Zigeunerkapel Tzigane. De groep bestaat uit Utrechtse studenten en zijn in 2010 bij haar honderdjarig jubileum koninklijk onderscheiden. Tzigane was de eerste groep die zigeunermuziek in Nederland ging spelen. Jaarlijks maken ze een buitenlandse reis om inspiratie op te doen. Onderweg naar Hongarije deden ze in 2006 slot Feistritz aan en volgden masterclasses bij de wereldberoemde primács Puka Károly. De laatste jaren is het repertoire uitgebreid met Gipsy Swing en kreeg Tzigane les van de bekende zigeunerjazz-koningen “De Basily’s.

De concerten worden mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Rabobank Vaart en Vechtstreek en de Gemeente Dalfsen. Vanaf vier weken voor de concerten zijn kaarten in voorverkoop verkrijgbaar bij de VVV te Dalfsen en Zwolle. Informatie Stichting Landgoedconcerten Dalfsen: 0529-433281 of 0529-432186

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.