Home / archiefcentraal / kinderen de bonte stegge zijn streetwise

kinderen de bonte stegge zijn streetwise

‘Toet Toet’ voor groep 1 en 2 in het speellokaal, waarbij twee onderwerpen centraal stonden: het herkennen van (gevaarlijke) verkeersgeluiden en het oefenen met oversteken.

‘Blik en Klik’ voor groep 3 en 4 in de Trefkoele waarin ze leerden veilig oversteken en met behulp van een electrische auto begrijpen waarom ze in de auto een gordel en kinderzitje moeten gebruiken.

‘Hallo Auto’ voor groep 5 en 6 op sportpark Gerner, hier draaide alles om het leren inschatten van de remweg van de auto. Om dit goed over te brengen, gingen de kinderen op de bijrijderstoel mee in een lesauto. Ze moesten remmen! Dankzij de dubbelbediening ervoeren ze zelf hoe lang een remweg is.

‘Trapvaardig’ voor groep 7 en 8 op het schoolplein. Omdat ze bijna naar het voortgezet onderwijs gaan is hier van belang: fietsbeheersing en gevaarherkenning. Ze trainden hun fietsvaardigheid door moeilijke manoeuvres te oefenen op een uitgezet parcours.

In één ochtend zijn alle leerlingen van ‘De Bonte Stegge’ zich meer bewust geworden van gevaren in het verkeer en hoe hier veilig mee om te gaan. Het was een geslaagd programma.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.