Home / archiefcentraal / keurmerk voor dalfser theehuis de stokte

keurmerk voor dalfser theehuis de stokte

De Stokte in Dalfsen heeft sinds 22 maart het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs. Dit keurmerk wordt gegeven aan restaurants die op hun menukaart genoeg keuze bieden aan mensen die (een dagje) geen vlees willen eten. De consument weet daardoor zeker dat hij in dit restaurant goed terecht kan voor een vleesloze maaltijd. Het keurmerk wordt beheerd door de Nederlandse Vegetariërsbond (NVB).

“Wij zijn blij dat nu ook De Stokte duidelijk maakt dat hier goed vegetarisch kan worden gegeten. Vleesloos eten past in een bewuste en gezonde levensstijl, maar nog niet alle restaurants spelen hier goed op in. Met het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs willen we helderheid verschaffen en de groei van het aanbod van vegetarische maaltijden bevorderen”, aldus Floris de Graad directeur van de NVB.

Een grote groep van ongeveer viermiljoen mensen kiest er bewust voor om minder vlees te eten. Daarnaast telt Nederland ruim achthonderdduizend vegetariërs. De ervaring van deze groepen is dat ze in de horeca niet altijd even goed bediend worden. Ook groepen met een vegetariër in hun midden hebben vaak moeite om een geschikte locatie te vinden om uit eten te gaan. Vegetarisch eten kan bijzonder smakelijk zijn en daarnaast wordt vegetarisch eten steedspopulairder. Recent heeft bijvoorbeeld Huis ter Duin besloten om hetkeurmerk Gastvrij voor Vegetariërs te voeren.

De Stokte is te vinden op De Stoke 2 in Dalfsen. Het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs houdt in dat er minimaal twee vegetarische hoofdschotels op de kaart staan. Deze schotels zijn bereid zonder dierlijk vet en bevatten geen ingrediënten als dierlijke bouillon of gelatine. De gebruikte eieren in deze restaurants zijn scharreleieren of biologische eieren.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.