jong bouwtalent strijdt om tickets naar londen

De organisatie is in handen van SPB en Fundeon.

De beste achttien deelnemers uit regio Noordoost, West en Zuid doen mee aan de Nederlandse Bouwkampioenschappen. De zes deelnemers (twee per beroepsgroep) die regio Noordoost vertegenwoordigen hebben zich gekwalificeerd tijdens de Regionale Bouwkampioenschappen in januari bij het opleidingscentrum De Grift in Nieuwleusen.

Belangstellenden zijn alle wedstrijddagen van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen. De laatste twee dagen zijn de wedstrijdopdrachten het beste te zien en de toegang is gratis.

Rob Franken, bestuursvoorzitter van ROC West-Brabant en Sander van Bodegraven, algemeen directeur van Fundeon reiken op 18 maart om 16.00 uur de prijzen uit. Tijdens de prijsuitreiking verzorgt een mystery guest een optreden.

De winnaar van elke beroepsgroep vertegenwoordigt Nederland van 5 tot en met 8 oktober tijdens de WorldSkills wedstrijden in Londen. Tijdens deze tweejaarlijkse wedstrijd strijden jonge vakmensen uit de hele wereld in hun beroep tegen elkaar. Meedoen aan de WorldSkills is het hoogst haalbare op het gebied van vakmanschap en beroepsonderwijs.

Het Nederlandse team in Londen bestaat dan uit ruim dertig jongeren uit vele branches. De Nederlandse bouwdeelnemers doen het goed op wereldniveau. In 2009 behaalde timmerman Willem Beverloo uit Culemborg de vierde plaats op de WorldSkills in Calgary bij het onderdeel bouwtimmeren. Bij de Europese wedstrijden in december vorig jaar won het Nederlands bouwteam drie gouden medailles.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.