ingezonden brief terug uit ghana bedankt

Hiervoor willen we iedereen via deze weg bedanken!

Het was een geweldige ervaring! De mensen in Ghana zijn erg gastvrij en willen je overal mee helpen. Momenteel wonen er 48 kinderen in het weeshuis, in het warme, droge noorden van Ghana. De leeftijd varieert van 0-17 jaar.

In ons korte verblijf hebben we veel dingen kunnen realiseren. Naast het knutselen, kleuren, knuffelen, spelen en troosten van de kinderen hebben we de deuren van de school afgeverfd. De laatste schoolbankjes moesten nog voorzien worden van een geel kleurtje, zodat de kleuren van de Ghanese vlag in de school compleet waren.

De kinderen plasten over de veranda van de school of erachter én speelden vervolgens na schooltijd weer in hetzelfde zand. Erg onhygiënisch. Om deze reden hebben we hier een urinoir neergezet.

We hebben de kinderen voorzien van schoolboeken, schooluniformpjes, tandpasta, zeep, vaseline om hun huidjes vet te houden in de felle zon. Ook hebben we heel veel eten gekocht, zodat ze hier de komende maanden zich geen zorgen over hoeven te maken.

De kinderen hebben computerkennis nodig voordat ze naar het voortgezet onderwijs gaan, anders worden ze niet toegelaten. Op dit moment krijgen ze les uit een boekje hoe een computer werkt. Gelukkig heeft een vrijwilliger gezorgd dat er een twaalftal computers naar Ghana zijn vervoerd. Hiervoor hebben we computertafels laten maken en stoelen aangeschaft.

Via deze weg willen we iedereen bedanken voor hun steun en de vele giften! Vanuit Nederland zullen we dit project blijven steunen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.