het palet volleybalkampioen van ommen

De prijs voor de fraaiste mascotte ging naar de Nieuwebrug.

Zo’n 300 kinderen uit de gemeente Ommen en een 100-tal leerkrachten, ouders, vrijwilligers en belangstellenden zorgden woensdag voor een geweldige middag, waarop volleybal centraal stond. Maar liefst vierentwintig teams van twaalf verschillende scholen leverden op sportieve wijze strijd met elkaar. Als er een prijs was geweest voor het meest enthousiaste team, dan had het toernooi vierentwintig winnaars gekend. Buiten de sporthal zorgde het lentezonnetje voor een heerlijk temperatuurtje, binnen liet het enthousiasme van de kinderen de temperaturen stijgen tot tropische hoogte.

Oefenen

Femke van Het Palet: “We hebben een hele leuke middag gehad, ook omdat je heel veel samenwerkt.” En dat deden ze goed, zo bleek aan het eind van de middag. Ze hadden dan ook veel geoefend op school. Ook op de Kardoen is er veel geoefend tijdens de gymlessen, vertelt Esmée. Uiteindelijk heeft hen dat een achtste plaats opgeleverd. Meester Carles van De Dennenkamp, de school met een flinke reputatie als het op winnen aankomt, viel dit jaar buiten de prijzen. Wel wil hij Volco prijzen. “Het is elk jaar weer ontzettend goed georganiseerd. De kinderen beleven er erg veel plezier aan.”

Mascottewedstrijd

Behalve prijzen voor de beste sportieve prestaties, was dit jaar ook een prijs te behalen voor de fraaiste mascotte. De deelnemende kinderen hadden erg hun best gedaan er iets origineels van te maken. Aan Volco erelid en sponsor Marie Gaasbeek en sponsor Bea Bethlehem de taak om de mascottes te jureren. Zij kozen de ‘wandelende takken’ van de Nieuwebrug als winnaar van de mascottewedstrijd. De levende mascottes Victor en Willemijn straalden van oor tot oor.

Kampioen

Het toernooi verliep goed op schema, mede doordat de kinderen stipt op tijd gereed stonden voor hun wedstrijden. Na de poulewedstrijden en de halve finales ging de strijd om de eerste en tweede plaats tussen Het Palet 1 en Hoogengraven 1. Het Palet trok aan het langste eind en mag zich een jaar lang kampioen van het Intertoys Ommen Schoolvolleybaltoernooi van Volco noemen. Sint Bernardus 1 wist Guido de Bres 1 te verslaan en legde daarmee beslag op de derde plaats. Voor de drie prijswinnaars stelde TimeOut Sport Jack Hutten uit Ommen voor elk team een fraaie beachvolleybal en voetbal beschikbaar, zodat de kinderen op school ook nog eens lekker kunnen ballen. Aan hoofdsponsor Michiel de Groot van Intertoys Ommen viel de eer om de wisselbokaal uit te reiken.

Bijdragen

Van Elderen accountants/belastingsadviseurs stelt jaarlijks geld beschikbaar voor maatschappelijk betrokken doelen. Elke medewerker mag zelf kiezen. Geertje van Lenthe – medeorganisator van het toernooi – heeft dit jaar wederom gekozen voor het schoolvolleybal. “Ik vind het belangrijk om de jeugd te blijven stimuleren om aan sport te doen, met name in teamverband”, motiveert ze haar keuze.

Mede door bijdragen van de overige sponsoren Fitnesscentrum SportRijk fit & gezond, Tuincentrum Jurrie Baas, Super de Boer Ommen, Albert Heijn Ommen, Restaurant De Bootsman, AutoGLAS team Twente en Recreatiecentrum Hesselte kan volleybalvereniging Volco spreken van een geslaagde middag. De allerbelangrijkste bijdrage echter leverden de kinderen zelf, door met zovelen op zó’n sportieve wijze een middag lekker te volleyballen. Hun enthousiasme was in de wijde omgeving te horen.

Wie meer informatie wil over een lidmaatschap van Volco kan contact opnemen met de secretaris van de vereniging 0529-456711 of zich aanmelden via www.volco-ommen.nl . Elk nieuw lid mag vier keer gratis meetrainen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.