Home / archiefcentraal / henny krol winnares dalfser dialectavond

henny krol winnares dalfser dialectavond

Ruim zestig bezoekers speelden deze avond het spel “Kiek’n waij zegt”. Jan Siebelink, de presentator van de avond, stelde allerhande vragen aan het publiek aan de hand van een powerpointpresentatie “Dalfser bietse of beest’n?”. De gestelde vragen hadden betrekking op spreekwoorden en uitdrukkingen met dieren. Vragen zoals: “Mangs bin’k zo druk as…. ” n motte met iene titte en dertien biggen”. Eveline Fokker, Historische kring Dalfsen, is de schrijfster van het verhaal. Zij is geboren en getogen Dalfsenaar en groot kenner van het Dalfser Dialect. Het verhaal “Mans en Mina” werd door haar voorgedragen. De muzikale bijdrage werd geleverd door Gerlof Veldhuis.

Drie kandidaten eindigen met een gelijke uitkomst: Margriet Weijdeman, Henny de Groot en Jan Holsappel. Deze moesten naar voren komen en raden hoeveel titels er in het verhaal voorkwamen om voor de derde plek genomineerd te worden. Jan Holsappel bemachtigde deze prijs. De tweede prijs was voor Mieni Westerhof met 27 punten. De prijzen werden uitgereikt in de vorm van boekenbonnen.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.