handen uit de mouwen tijdens nl doet

Door Esperanza Claasen

. Op verschillende locaties in Ommen en Dalfsen hebben vrijwilligers zich actief ingezet voor hun medemens.

Onder de vrijwilligers bevonden zich ook prominenten, waaronder burgemeesters Kok en Noten, wethouders en raadsleden. Wethouder Scheele bezocht diverse deelnemende organisaties met een busje van Zorgrvoor en startte bij stadsboerderij de Mars, waar leerlingen van praktijkschool de Maat een schuilhut voor geiten en schapen hebben gebouwd.

Vrijwilligerswerk is niks nieuws voor wethouder Scheele, hij werkte al mee aan activiteiten op de peuterspeelzaal en basisschool. Tegenwoordig doet hij veel vrijwilligerswerk voor de kerk. De werkzaamheden van vandaag vindt hij erg leuk om te doen. “Normaal werk ik veel met mijn hoofd en wordt ik begraven onder het papierwerk. Nu werk ik vooral met mijn handen.” Tot zijn grote vreugde krijgen de vrijwilligers veel positieve reacties op hun werk. “Het is fijn dat de vrijwillige bijdrage zo gewaardeerd wordt. Ik ben trots op Ommen, aangezien de gemeente zo veel vrijwilligers rijk is.”

NL DOET zet ieder jaar de vrijwillige inzet in de spotlights en activeert iedereen om een dag aan de slag te gaan voor een ander. Dit jaar hebben 300.000 mensen in Nederland zich aangemeld om een klus te doen zonder daarvoor een vergoeding te vragen. Het initiatief komt van het Oranje Fonds, het grootste nationale fonds op sociaal gebied. Organisaties die actief zijn aan de sociale kant van de samenleving kunnen een beroep doen op een financiële bijdragen van het Oranje Fonds.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.