groene welle tweede plek beste groene mbo

Woensdag 9 maart verschijnt de Keuzegids Mbo, waarin voor aankomende mbo-studenten de kwaliteit van verschillende mbo-opleidingen op een rijtje wordt gezet.

Ook in dit laatste onderzoek scoorde De Groene Welle hoog. 725 Mbo-studenten van De Groene Welle waardeerden hun opleiding met een 7,1 en de school met een 7. De Groene Welle laat in de Keuzegids Mbo met slecht eenduizendste procent de groene onderwijsinstelling het Groenhorst College voor zich.

In de Keuzegids Mbo wordt, naast het totaaloordeel, ook een waardering gegeven voor groepen opleidingen, zoals dieropleidingen en opleidingen groen&milieu. Bij alle opleidingen scoorde De Groene Welle goed. Zo helpt De Groene Welle bij de opleidingen groen&milieu de leerlingen het beste aan een diploma en scoren de dieropleiding goed op de eerlijkheid van de toetsingen. De Keuzegids Mbo 2011 concentreert zich overigens alleen de mbo-opleidingen BOL op niveau 3 en 4. In Nederland volgt namelijk ruim tweederde van de deelnemers een opleiding op dit niveau.

De Keuzegids Mbo is woensdag 9 maart in Nieuwspoort gepresenteerd. Hierbij waren De MBO Raad, vertegenwoordigd door voorzitter Jan van Zijl, de leerlingenorganisatie JOB, de decanenvereniging NVS-NVL en leden van de vaste Kamercommissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aanwezig.

De Keuzegids MBO 2011 is samengesteld door een onafhankelijke redactie bij het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (www.choi.nl) in Leiden, dat is voortgekomen uit het Hoger Onderwijs Persbureau (HOP). De gids bevat een systematische kwaliteitsvergelijking van verwante opleidingen in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Jaarlijks verschijnt een nieuwe uitgave, met de meest actuele feiten en oordelen over opleidingen in het mbo.

Meer informatie is te vinden op www.keuzegids.org/mbo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.