Home / archiefcentraal / goud en zilver voor schaatster loes adegeest

goud en zilver voor schaatster loes adegeest

Stokvisdennen schaatster Loes Adegeest heeft op 18 en 19 maart in Thialf bij de Vikingrace uitermate goed gepresteerd. Zij behaalde op het officieuze jeugd-EK een gouden en zilveren plak op de 1000 meter. De tegenstandsters bij de C1-junioren ( dertien aan het begin van het schaatsseizoen) kwamen uit Nederland, Duitsland, Italië, Polen, Noorwegen en Zweden.

In andere klasses waren Finland, Zwitserland, Denemarken, Oostenrijk, Estland en België ook nog vertegenwoordigd. Met een clubrecord op de 1000 meter van 1:26,99 en een achtste en een negende plek op de 500 meters is Loes in het totaalklassement ook nog heel mooi vijfde geworden. Een fantastische afsluiting van een heel mooi schaatsseizoen voor de schaatster van Stokvisdennen uit Dalfsen.

Tessa Lucas, junior-C2, heeft bij een andere wedstrijd in Thialf haar persoonlijke records op de 500 en 1000 meter aangescherpt tot een fraaie 44,53 en 1:29,86. Beide dames doen komend weekend ook nog mee aan het NK wintertriathlon, met hardlopen, fietsen en schaatsen.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.