Home / archiefcentraal / ggd ijsselland actief met week lentekriebels

ggd ijsselland actief met week lentekriebels

Elke dag van de week worden er, aangepast aan de leeftijd en belevingswereld van kinderen, onderwerpen behandeld als kriebels in je buik, het verschil tussen vriendschap en verliefdheid, weerbaarheid, respect voor een ander, verliefd worden op iemand van hetzelfde geslacht, beelden in de media en waar baby’s vandaan komen.

GGD IJsselland heeft de scholen begeleid bij de voorbereiding met een workshop voor de leerkrachten en het ondersteunen bij een ouderavond over relationele en seksuele vorming op alle scholen. Scholen zijn erg enthousiast over de schoolbrede en ontwikkelingsgerichte aanpak. De lessen en het educatieve materiaal sluiten goed aan bij de ontwikkelingsfasen, leefwereld en vragen van kinderen. Het lesmateriaal is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk aan te passen aan de visie van de school en de leerkracht.

Met de Week van de Lentekriebels willen GGD en Rutgers WPF, die de projectweek coördineert, docenten en ouders ervan doordringen dat ‘relaties en seksualiteit’ een belangrijk onderwerp is dat op jonge leeftijd aandacht moet krijgen. Al op de kleuterleeftijd wordt de basis gelegd voor gezond relationeel en seksueel gedrag.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.