gezellige middag voor nijenhaghen

Esperanza Claasen

“Eigenlijk zou burgemeester Kok hier staan om een stukje op te voeren, maar hij is te druk met vrijwilligerswerk. Daarom sta ik hier”, introduceert Bertus de Tukker zichzelf aan de bewoners van Seniorencomplex Nijenhaghen. . Samen met de overige vrijwilligers hebben zij de middag voorbereid, de bewoners bediend en na afloop alles opgeruimd.

Activiteiten begeleider van Nijenhaghen, Grea van den Beld, heeft het idee voor een ontspanningsmiddag aangevraagd bij het Oranje Fonds en NL DOET. “Nijenhaghen is pas geleden volledig gerenoveerd. Nu is het tijd om weer eens iets leuks te doen voor de bewoners, zodat ze gezamenlijk een leuke middag kunnen beleven.” Onder andere artiest Bertus de Tukker gaat daar met zijn show vol humor en zang voor zorgen.

De twee vaste vrijwilligers, Mirjam Schutten en Tonnie Mooyers, werden vanmiddag bijgestaan door vier gelegenheidsvrijwilligers. Ria van der Heiden, Rohini Razia, LPO-raadslid Leo Bongers en Burgemeester Gerrit-Jan Kok helpen mee aan de voorbereidingen van de middag door de zaal in te richten en de spullen klaar te zetten. Daarna halen zij de bewoners en de cliënten op. Tijdens het optreden van Bertus de Tukker zorgen de vrijwilligers voor de koffie en cake en in de pauze brengen ze hapjes rond. Na afloop ruimen ze de boel op en zetten ze alles terug op z’n plek.

Artiest van de middag, Bertus de Tukker, weet de bezoekers gelijk te boeien tijdens zijn opkomst. Bij het zien van Bertus en het horen van de muziek klappen de ruim zestig bezoekers, op de maat van de muziek, lachend in hun handen. Het programma van Bertus bestaat uit verschillende stukjes cabaret, zang en muziek. In een liedje bedankt hij Grea voor de door haar verrichte activiteiten voor de bewoners. De rozen die ze van de Twentse artiest krijgt wil ze, bescheiden als ze is, niet zelf houden, maar weggeven aan de oudste bewoonster van Nijenhaghen. Mevrouw de Grijp, van 95 jaar, is de gelukkige en krijgt het bosje bloemen cadeau.

“De insteek van zo’n vrijwilligersdag is om mensen enthousiast te maken voor vrijwilligerswerk”, vertelt Grea na afloop. Leo Bongers voegt daar aan toe: “Vrijwilligerswerk is noodzakelijk. Op deze manier kun je iedereen mee laten draaien in de maatschappij.” De bezoekers en bewoners vinden het ook leuk dat de vrijwilligers zich zo voor hen uitsloven. Bezoeker van de ontspanningsmiddag, meneer Zuiderweg, kijkt vol bewonderding toe hoe Bongers een praatje maakt met een bewoonster en hoe burgemeester Kok een kopje koffie voor een meneer inschenkt. “Ik vind het toch netjes dat ze dit doen. Dat de burgemeester meehelpt, dat zie je niet overal.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.