Home / archiefcentraal / gerrit jansen exposeert in carrousel

gerrit jansen exposeert in carrousel

“Maar ik heb daar wel een eigen draai aan gegeven”, merkt Jansen op. Zo laten veel van zijn ‘mozaïekschilderijen’ duidelijk herkenbare stadsgezichten zien. Daarbij komt nóg een ‘handelsmerk’: op elk schilderij staat een fietsje afgebeeld. Jansen stond de afgelopen jaren niet stil in zijn ontwikkeling. Zijn recente schilderijen zijn veel gedetailleerder uitgevoerd.

Gerrit Jansen (nu 66) begon als scholier al met schilderen. Hij kreeg les van Stien Eelsingh en Piet Zwiers. Na de opleiding decoreren en etaleren in Almelo ging Gerrit Jansen als etaleur aan de slag. Huwelijk, kinderen en wisselingen in werkkring drongen het schilderen naar de achtergrond.

Eerst nadat hij met vervroegd pensioen was gegaan nam Jansen in 2006 de penselen weer ter hand. De positieve reacties op zijn kleurrijke schilderijen waren een stimulans om werk te maken van het exposeren. Met succes, want vorig jaar exposeerde hij op acht locaties. De afgelopen maanden hingen schilderijen van Gerrit Jansen in de hal van het Zwolse stadhuis. Speciaal voor de expositie in de Carrousel maakte Gerrit Jansen ook enkele schilderijen met Ommen als onderwerp.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.