Home / archiefcentraal / geen podiumplaatsen mtb wedstrijd berlicum

geen podiumplaatsen mtb wedstrijd berlicum

De organisatie in Berlicum had een overwegend vlak parcours uitgezet met vele rechte stukken waar de wind een grote rol speelde afgewisseld met enkele single-tracks.

Dienand Broekhuis uit Lemele, rijdend bij de Masters 40+, mocht het spits afbijten. Zijn start ging helaas niet zo goed. Hij viel vanaf de eerste rij direct een aantal plaatsen terug maar wist zich te herstellen en dook bij de eerste vijf het veld in. Door een tweetal valpartijen tijdens het verdere verloop van de wedstrijd verspeelde hij een top-tien notering. Hij finishte als 14e.

Na de wedstrijd van de Masters was het de beurt aan de Amateurs en de Dames. Nick van den Heuvel en Jeroen Wessel startten bij de Amateurs. Nick startte goed en nestelde zich direct in de voorste linies van het deelnemersveld . De kop van de wedstrijd moest hij helaas laten. Hij finishte evenals vorig weekend in Assen op een keurige 6e stek. Jeroen reed na een aantal maanden van blessureleed weer zijn eerste wedstrijd. Startend vanaf de laatste rij had hij een inhaalrace voor de boeg. Hij passeerde uiteindelijk als 31e de eindstreep.

Bij de Dames was het Lyan Rensen die aan het vertrek stond. Er stond een sterk deelnemersveld. Haar start was niet optimaal en ze zakte veel plaatsen terug. Na eenmaal het goede ritme gevonden te hebben kon ook zij een inhaalrace beginnen. Deze eindigde op plaatst 14 en ook zij ging tevreden huiswaarts.

De afsluitende wedstrijd van de dag was die voor de Elite Heren. Tussen vele Nationale toppers en enkele buitenlanders gingen Jordy Luisman en Mark van der Heijden van start. Beide heren kwamen kort na het vertrek gezamenlijk in de tweede groep te rijden. Gedurende de wedstrijd braken de groepjes wat uiteen. Jordy reed samen met o.a. oud Olympisch kampioen Bart Brentjens naar de eindstreep en finishte als 9e. Mark kwam kort hierna als 13e over de finish.

Kijk voor meer info op www.atbteamlemelerveld.nl.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.