Home / archiefcentraal / filatelie in nieuwleusen

filatelie in nieuwleusen

Deze wordt gehouden op maandag 19 maart van 10.00 tot 16.00 uur in ‘De Bombardon’ (clubgebouw van de muziekvereniging) aan de Burgemeester Backxlaan in Nieuwleusen.

Speciaal voor deze beurs wordt de verzameling ‘Postgeschiedenis van Dalfsen’ getoond, dit om te laten zien dat verzamelen heel breed is en veel aspecten heeft en daardoor voor iedereen die verzamelt boeiend kan zijn. Een verzamelaar bestudeert een bepaald thema en maakt hier een verhaal van, dit wordt geïllustreerd met postzegels en poststukken met datzelfde thema. Ook wordt er een kleine verzameling ‘schrijven’ tentoongesteld om als voorbeeld te dienen hoe er ook verzameld kan worden.

Mensen die op zolder of in een kast nog een oude verzameling postmateriaal, enveloppen of ansichtkaarten hebben liggen kunnen terecht om die verzameling door vakmensen te laten bekijken en advies erover te ontvangen. Op de beurs staan de eigen leden die voor iedere verzamelaar iets te bieden hebben en waar je ook terecht kunt met vragen en problemen. Zij zien zoveel verzamelingen dat een goed advies altijd voorradig is.

Postzegelvereniging `t Raedthuys (met jeugdafdeling) is een regionale vereniging voor verzamelaars van alles rondom post, postgeschiedenis, postbezorging en postzegels. De leden van de vereniging komen uit: Dalfsen, Lemelerveld, Heino, Ommen, Dedemsvaart, Nieuwleusen, Staphorst, Hasselt en Zwolle. Een groot gebied met veel verzamelaars, verenigd in een gespecialiseerde verenging.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.