Home / archiefcentraal / fietsersbond pleit voor aanleg snelfietsroute

fietsersbond pleit voor aanleg snelfietsroute

Met de ombouw van de huidige zuidelijke parallelweg van de N340 tot fietspad voor twee richtingen tussen de Kranenburgweg en Ankummerdijk wordt een belangrijk deel van de regionale snelfietsroute reeds gerealiseerd. De Fietsersbond doet een vurig pleidooi om de kwaliteit van deze verbinding door te trekken richting de bebouwde kom van Dalfsen (verzamelplaats).

Het verbeteren van de veiligheid en comfort voor fietsers levert een belangrijke bijdrage aan het verminderen van de huidige problemen van de N340. Meer fietsverkeer levert namelijk zowel een bijdrage aan de (auto)bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid en is bovendien zeer kosteneffectief. Het landelijke aandeel van de fiets in alle verplaatsingen is 26 procent. De stad Zwolle doet het relatief erg goed.

Vrijwel de helft (49 procent) van alle verplaatsingen over een afstand tot 7,5 km wordt in Zwolle per fiets gemaakt. Met name in Ommen wordt – vergeleken met Zwolle – minder gefietst (aandeel 31 procent bij afstanden tot 7,5 km). De verbetering van de N340 biedt daarom kansen om het fietsaandeel in Dalfsen en Ommen te laten toenemen en de problemen door het gemotoriseerde wegverkeer te laten verminderen.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.