ed bijker kiest niet voor de makkelijke weg

Door Esperanza Claasen

Ed Bijker heeft momenteel zeven werknemers in dienst. Allemaal geschoolde jongens die al geruime tijd bij het bedrijf werken. Bijker vindt het belangrijk dat zijn team gemotiveerd is en interesse toont in het hoveniersvak. “Van mijn personeel verwacht ik dat ze zelf initiatief nemen en fantasierijk zijn op het gebeid van tuinen.” Zelf haalt Bijker zijn tuininspiratie vooral uit vakbladen en van het internet. Tevens hecht hij veel waarde aan zijn eigen creativiteit. “Ik wil niet kopiëren of in het oude patroon vallen. Ons bedrijf blijft vernieuwen.”

Ieder jaar staat Ed Bijker op de Tuinbeurs in Zwolle. Op die manier komt zijn bedrijf ook meer in de bekendheid. “Mijn klanten komen niet alleen uit Ommen, maar ook uit Meppel, Dalfsen, Zwolle en andere plaatsen in een straal van vijftig kilometer.” Momenteel werkt het hoveniersbedrijf van Bijker aan een project in Hardenberg. In de tuin van de Baalderborg Groep, een instelling voor verstandelijk gehandicapten, ontwikkelen ze een ‘belevingstuin’. De bedoeling van een belevingstuin is om de gehandicapten, die in het huis wonen, te prikkelen.

Behalve voor grote bedrijven, doet het hovenierbedrijf ook veel voor particulieren. De afwisseling vindt Bijker dan ook plezierig aan zijn werk. “De ene keer werken we voor een groot bedrijf en de andere keer zitten we aan de keukentafel bij een ouder echtpaar om een voortuintje van zes bij vier meter onder handen te nemen.”

Hoveniersbedrijf Ed Bijker is gespecialiseerd in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen. “Wat ons onderscheidt van andere hoveniersbedrijven is dat we compleet en creatief zijn. Daarnaast hebben we alles in eigen beheer. We kiezen niet voor de makkelijke weg, maar we gaan de uitdaging aan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.