Home / archiefcentraal / duitse interesse voor ropcke zweers ziekenhuis

duitse interesse voor ropcke zweers ziekenhuis

“Steeds meer Nederlanders wonen nèt over de grens. Als hun levenseinde nadert, zullen zij terminale (thuis-) zorg ontvangen van Duitse medewerkers en vrijwilligers, licht initiatiefneemster Elly VandenBerg-Tysma toe. Zij is Nederlandse, woont in Duitsland en is werkzaam in de Saxenburgh Groep en tevens bij de Hospiz Hilfe Grafschaft Bentheim.

Dit is een organisatie die ambulante stervens- en rouwbegeleiding verzorgt. “Duitse mensen gaan toch anders om met de naderende dood dan Nederlanders en wij willen daar graag op anticiperen. Iedereen wil graag goede palliatieve zorg krijgen, maar ook verlenen en daarom is het goed om je te verdiepen in andermans leven en cultuur”, besluit Elly VandenBerg. Palliatieve zorg richt zich op mensen met een duidelijke prognose van een verkorte levensverwachting door ziekte.

Elly VandenBerg heeft contact gelegd met Birgit Rusken, coördinator van Hospice ’t Huis aan de Vecht in Hardenberg, die op haar beurt Ina Kosse, één van de regieverpleegkundigen oncologie van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis heeft ingeschakeld. De Saxenburgh Groep heeft nauwe contacten met het Hospice. De dames zullen de avond begeleiden en daarnaast de vrijwilligers een rondleiding geven over verschillende functieafdelingen in het ziekenhuis.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.