Home / archiefcentraal / deltion rallyteam haalt maximale uit rally

deltion rallyteam haalt maximale uit rally

Eric Bolhaar en zijn vaste navigator Gert Kamphuis kwamen net als vorig jaar met de door het Ministerie van Defensie beschikbaar gestelde Skoda Fabia World Rally Car (WRC) uit in divisie vier (A8 klasse). Dit is de hoogste klasse van de rallysport. Bolhaar opende sterk maar kreeg door een verlate start tien seconden straf, waardoor ze meteen op achterstand kwamen te staan. Op de tweede dag wisten de heren veel tijd goed te maken wat hen uiteindelijk met een achterstand van 2.21 min op winnaar Jeroen Swaanen, een verdiende vierde plaats opleverde. “De bedoeling was om meteen aan te vallen om zo bij de eerste drie te eindigen. Helaas liep het onbedoeld anders”, klonk Bolhaar teleurgesteld nadien.

Dick Bloemendaal en Arjan Wissink kwamen met de door het Ministerie van Defensie ondersteunde Nissan uit in de 350Z Challenge, een merkencup waar gereden wordt met identieke wagens. Alle auto’s uit deze cup gaan net als voorgaande jaren de strijd aan in divisie drie (C8 klasse). In Emmeloord brak een zwaar gevecht uit tussen de diverse kemphanen in hun 350’s, een strijd die na twintig proeven een twaalfde plek in het totaal klassement voor het Deltion duo opleverde. In het klassement van de 350Z Challenge betekende dat een mooie derde plaats.

Het Ministerie van Defensie ondersteunt het Deltion Rallyteam met als doel jongeren te enthousiasmeren voor techniek en een opleiding Bedrijfsautotechniek of Mechatronica. Deze opleiding wordt onder de noemer Veiligheid & Vakmanschap op het Deltion College aangeboden.

Sinds dit schooljaar beschikt het Deltion College over een eigen rallysportklas. In deze klas zitten studenten die naast hun reguliere lessen, kennis en vaardigheden op willen doen gericht op de rallysport. Per auto is een vast team van studenten medeverantwoordelijk voor het onderhouden van één van de rallyauto’s voorafgaand, tijdens en na afloop van iedere rally. Zo ook tijdens de TankS rally in Emmeloord en omstreken. Bij het onderhouden van de rallyauto’s kregen ze ondersteuning van een groep studenten van de opleiding Veiligheid & Vakmanschap, die voor de opleiding Bedrijfsautotechniek hebben gekozen. “Dankzij de inzet van deze studenten hebben we een prestatie neergezet om trots op te zijn”, aldus Dick Bloemendaal rijder van de Nissan 350Z.

Op 8 en 9 april staat de volgende rally alweer op de planning, de TAC rally in en rondom het Belgische Tielt. Ook het Deltion Rallyteam is dan weer van de partij met beide auto’s, de rijders en navigatoren en natuurlijk de serviceteams bestaande uit studenten en leraren van het Deltion College. De TAC Rally begint zaterdag 9 april om 08.03 uur met de eerste van de in totaal zestien klassementsproeven. Het compacte Belgische evenement telt dit jaar niet alleen mee voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap, het omvat ook ronde twee van de populaire 350Z Challenge.

Meer informatie over het Deltion Rallyteam staat op www.deltion.nl/rallyteam . Daarnaast is het team te volgen op Twitter onder #deltionrally en op Hyves onder www.deltionrally.hyves.nl .

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.