Home / archiefcentraal / dalfsen wil ontwikkelingsachterstand voorkomen

dalfsen wil ontwikkelingsachterstand voorkomen

De notitie ligt ter inzage vanaf 23 maart tot en met 3 mei 2011.

Voorschoolse educatie wordt aangeboden aan peuters die door het consultatiebureau worden doorverwezen. Voorschoolse educatie betekent niet dat peuters in de schoolbanken belanden, maar dat volgens een speciaal programma spelenderwijs gericht aandacht wordt besteedt aan taal, motoriek en sociaal-emotionele ontwikkeling. Op een groep waarin voorschoolse educatie wordt aangeboden wordt gewerkt met twee professionele leidsters die zijn geschoold in dit programma.

In Nieuwleusen is een eerste ‘VVE-groep’ al gestart door Landstede Kinderopvang en de peuterspeelzaal van Doomijn. De komende jaren wordt in overleg met peuterspeelzaalwerk en kinderdagverblijven een dekkend aanbod van voorschoolse educatie gerealiseerd in Dalfsen, Nieuwleusen en Lemelerveld.

De al eerder aangekondigde bezuinigingen van 10 % op het algemene peuterspeelzaalwerk worden wel doorgevoerd, maar peuterspeelzaalwerk blijft een basisvoorziening in de gemeente Dalfsen. Met het peuterspeelzaalwerk wordt bekeken hoe de bezuinigingen opgevangen kunnen worden. Er wordt onder andere gedacht aan het verhogen van de instroomleeftijd van peuters.

Lees ook

ChristenUnie Ommen presenteert verkiezingsprogramma

OMMEN – De ChristenUnie Ommen heeft het verkiezingsprogramma ‘Samen recht doen in Ommen’ gepresenteerd. Als …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.