Home / archiefcentraal / cultureel cafe dalfsen in joodse sferen

cultureel cafe dalfsen in joodse sferen

Het orkest bestaat uit zes personen. Naast hun zang bespelen zij de viool, mandolien, klarinet, blokfluit, accordeon, contrabas, percussie en gitaar.

Klezmer is van oorsprong Oost-Europese Joodse bruiloft- en feestmuziek, die onder andere gespeeld werd op de vaak dagen durende Jiddische bruiloften. De Klezmorim (Joodse beroepsmuzikanten) leerden de muziek van elkaar, maar ondergingen ook invloeden van de om hen heen wonende volkeren (zoals Polen, Russen, Hongaren, Roemenen en Bulgaren) en de regelmatig met hen samenspelende zigeuners.

Tijdens het optreden neemt de groep u mee in een wereld waarin alle emoties klinken. Van vreugdevolle en vrolijk opzwepende melodien naar melancholische klanken. Een programma waarin veel afwisseling plaatsvindt tussen instrument en stem, humor en ernst, vrolijkheid en treurnis, aangevuld met verhaalvertellingen, dans en ritme.

Er zijn voor deze voorstelling nog enkele kaarten beschikbaar. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Trudy de Jong, 0529-43 22 00. De avonden van het Cultureel Café zijn voor iedereen toegankelijk en worden gehouden in Het Pluspunt, Pleijendal 89 in Dalfsen. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Entree 7,50 euro.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.