Home / archiefcentraal / con amore opent jubileumjaar met concert

con amore opent jubileumjaar met concert

Medewerking aan dit bijzondere concert wordt verleend door het Harderwijks Strijkorkest en de solisten Yvonne Boerdam (sopraan), Mylène Kroon (alt), Richard Zook (tenor) en Lars Terray. De muzikale leiding is in de vertrouwde handen van dirigent Wim van Lenthe.

Bijzonder is dat Con Amore voor de uitvoering van het Requiem van Michael Haydn weer heeft gekozen voor een projectmatige aanpak. Voor dit concert heeft het koor zo’n twintig zangers en zangeressen uit de wijde regio uitgenodigd, die hun steentje aan dit project zullen bijdragen. Al vanaf oktober vorig jaar is er op de maandagavond flink gerepeteerd om het mooie Requiem van de relatief onbekende broer van Joseph Haydn onder de knie te krijgen. Michael Haydn componeerde het werk in 1771. Dit bijzondere werk was twintig jaar later voor Wolfgang Amadeus Mozart een inspiratiebron toen hij zijn eigen Requiem schreef.

Vijftig jaar

Met het concert in Dalfsen luidt het Lemelerveldse koor een speciaal jaar in, want Con Amore bestaat vijftig jaar. Het koor werd in augustus 1961 opgericht als dameszangvereniging en stond destijds onder leiding van Annie Tielbeek uit Raalte. Onder haar inspirerende leiding werden samen met het parochiële herenkoor kerkelijke feestdagen muzikaal verzorgd. Daarna werd de overstap gemaakt naar de operette, waarvan er vele werden opgevoerd, zoals Der Vogelhändler, Der Zigeunerbaron, Im Weissen Rössl en De Klokken van Corneville. In 1982 bracht Con Amore een langspeelplaat uit met daarop een twaalftal, meest geestelijke liederen, in 1997 gevolgd door een cd met kerstrepertoire. In die tijd startte ook de traditie van het jaarlijkse kerstconcert.

De laatste jaren houdt Con Amore zich ook bezig met speciale projecten, zoals het Requiem van Fauré, een Mozart-programma, ‘Die sieben Worte Jesu am Kreuz’ van César Franck en nu dus het Requiem van Michael Haydn. Naast het concert in Dalfsen staan in het jubileumjaar onder meer ook nog een uitvoering in Lemelerveld gepland en als feestelijke afsluiting in oktober een trip naar Rome.

Het concert begint om 15.00 uur. Entreekaarten kosten 12,50 euro, maar zijn in voorverkoop te bestellen voor 10 euro via cahaydn@gmail.com.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.