column reservestuiterbal

Het zal wel een enorme rustige week worden in ons mooie Ommen, want er zal nu niemand als een razende roeland door de stad hollen. Reserve stuiterbal heeft dit twee weken geleden wel moeten doen om achter een tweetal winkeldieven aan te hollen en gelukkig hebben we deze personen kunnen aanhouden. Maar ons rechtssysteem zit helaas zo in elkaar dat onze politie er ook niet veel mee kan. Dus laten we met elkaar waakzaam zijn want er zijn bepaalde mensen, die wij denken te helpen met onderdak en andere sociale dingen, die als dank daarvoor soms vergeten af te rekenen bij onze plaatselijke ondernemers.

Terwijl de één even afkoelt in de sneeuw, moet onze plaatselijke bakker even opwarmen in de zon. Hij moet namelijk weer op temperatuur komen na twee dagen in de kou op de steiger te hebben gestaan om onze prachtige feestverlichting uit de stad te verwijderen en op te slaan voor de volgende wintermaanden.

Toen ik op een avond door de binnenstad naar huis fietste was het wel heel erg kaal en donker. Nu maar hopen dat het snel langer licht gaat worden.

Vanmorgen heb ik een goed bericht in de krant gelezen: in plaats van een dag minder gaat de Ommer Bissingh zelfs een dag extra organiseren zodat het dit jaar in ieder geval twee weken langer zal bruisen in ons Ommen. Maar gelukkig zijn er ook een aantal andere organisaties druk om leuke evenementen te organiseren en kunnen we niet wachten tot het voorjaar wordt. Over voorjaar gesproken, afgelopen week hebben de eerste gasten zich al vermaakt op de terrassen die uit de winterslaap gehaald zijn. Het Ommer Mannenkoor heeft traditie getrouw de zware zakken met potgrond weer bij ons afgeleverd zodat we ook de bloembakken weer op kunnen fleuren.

Gelukkig kunnen de fietsers richting de rotonde bij De Karwei weer veilig over het fietspad fietsen, de omleiding was niet erg handig gekozen. Eerst bij sneeuwval ploeteren over de niet gestrooide parkeerplaats en weken daarna uitkomen op een afgesloten straat waar men ook heel druk in de weer is. Maar goed we kunnen weer rechtdoor, nu nog een beetje grind of split erop en wij fietsers zijn allemaal weer blij.

Groetjes de reserve stuiterbal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.