carnavalsfestijn in piepenplasdorp

De tijd van carnaval is weer aangebroken. Ook dit jaar verandert Vilsteren weer tijdelijk in Piepenplasdorp en is er van alles te doen.

Op vrijdag 4 maart wordt vanaf 13.30 uur in het Parochiehuis het Kindercarnaval gehouden. Natuurlijk zijn Jeugdprins Thijssie de 1ste van de Piepenplas gekozen met zijn adjudanten Jari Vlierman en Paul van Hulst present. Op diezelfde avond is er vanaf 20.30 uur feest in de grote feesttent die in hartje Vilsteren wordt opgezet. Op deze avond zal het podium, maar ook de zaal, gevuld worden met vele feestvierders en artiesten. Een hoofdrol is weggelegd voor de J-Nius band, ook wel de coverband van Jan Smit genoemd. Deze tienkoppige band – waarvan twee zangeressen – zal laten zien wat feestvieren is.

Zaterdagmiddag wordt na afloop van de optocht in Lemelerveld in het parochiehuis in Vilsteren een familieparty gehouden, waarbij de ‘King Size Drive In’ ervoor zal zorgen dat iedereen volledig in carnavalssferen komt. ’s Avonds wordt vanaf 20.30 uur hèt carnaval van Vilsteren gevierd. Volgens organisator Marthijn Langenkamp belooft dit ook dit jaar weer een absoluut knalfeest te worden. “We hebben weer meerdere artiesten weten te boeken. We hebben bijvoorbeeld Bouke, die moet worden ingeschaald bij de beste vocalisten van ons land. Zijn laatste single ‘Hot Sexy Mama’ is een eigen compositie”, vertelt hij. “Naast Bouke hebben we ook Mulder en Mulder. M&M staan garant voor gezelligheid en feest en dat zullen ze op zaterdagavond merken in de feesttent in Vilsteren. Opzwepend, ’n lekkere beat, uitermate vrolijk, swingend, op en top feest en natuurlijk met een bijzonder hoog meezing- en feestgehalte. Dit samengevoegd met de klanken van Spaanse gitaren en de oer-Hollandse accordeon. Voor deze avond worden er ook toegangskaarten verkocht. Zonder een kaartje is toegang misschien ook mogelijk maar vol = vol.”

Op de zondagmiddag 6 maart zal vanaf 13.30 uur weer een bonte stoet van versierde wagens en voetvolk door Vilsteren trekken. Na de optocht is iedereen van harte welkom in de tent (gratis toegang) waar het carnavalsfestijn wordt voorgezet. In de namiddag zal vervolgens op knallende wijze de prijsuitreiking plaatsvinden en zullen de pretorkesten zich wederom van hun beste kant laten horen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.