Home / archiefcentraal / bomen smaken naar meer

bomen smaken naar meer

Het thema is ingegeven om nadrukkelijk aandacht te vragen voor de waarde en het belang van bomen in ons stedelijk gebied. Bomen langs straten, op pleinen en speelplekken maken een buurt leefbaar en zorgen voor schone lucht, voor het welzijn en de gezondheid van mensen en dieren. Uit onderzoek blijkt dat bomen ook economisch van belang zijn, want mensen wonen graag in sfeervolle, groene wijken met bomen, waardoor woningen hier over het algemeen sneller verkocht worden.

‘Smaken naar meer’ verwijst ook naar de vruchten van bomen. Denk in dit kader aan hazelnoten, beukennootjes, kersen en appels. Ze zijn niet alleen lekker maar zorgen er ook voor dat insecten en vogels

op de boom af komen.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.