Home / archiefcentraal / boekenweek 2011 geschreven portretten

boekenweek 2011 geschreven portretten

Het thema Curriculum Vitae – Geschreven portretten dekt een breed scala aan boeken: van journalistiek tot literair en van non-fictie tot fictie. Spraakmakende titels als Nina – De onweerstaanbare opkomst van een power lady (Eric Smit), Bernhard – Een verborgen geschiedenis (Annejet van der Zijl) en Brieven (Vincent van Gogh). Maar ook titels als Krijg nou tieten (Claudia de Breij) en Jongensjaren (J.M. Coetzee).

De biografie, het genre dat het afgelopen decennium een glorietijd doormaakte, blijft de show stelen met boeken over Multatuli (Dik van der Meulen), verzetsheld Pim Boellaard (Jolande Withuis) en Gerard Reve (Nop Maas). De levensbeschrijvingen die over de ‘groten der aarde’ zijn gepubliceerd, tonen aan hoe boeiend deze kunnen zijn: van boeken over Willem van Oranje en Roald Dahl tot die over Catharina de Grote en Jozef Stalin.

Wordt tijdens de Boekenweek van 16 tot en met 26 maart lid van de bibliotheek, en krijg maar liefst drie cadeaus: het Boekenweekgeschenk (op te halen bij de boekhandel), een Boekenbon ter waarde van 5 euro en vrij reizen met NS op zondag 20 maart op vertoon van het Boekenweekgeschenk De kraai.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.