bni zet de bloemetjes buiten in oldenhaghen

Door Esperanza Claasen

. De werkers kwamen allemaal van het bedrijf BNI (Business Network International) Ommen.

De vrijwilligers zijn om negen uur ’s ochtends begonnen met de tuinwerkzaamheden. Het terras achter de grote zaal van het zorgcentrum wordt in zijn geheel opgeknapt. Eén van de vrijwilligers spuit de tegels schoon met de hogedrukreiniger. Het lawaai lijkt de bewoners niet te deren. Voor dat kabaal krijgen zij namelijk een schoon en mooie terras terug. En daar kunnen ze in het voorjaar weer gebruik van maken. De vrijwilligers lopen in en uit en worden gadegeslagen door een aantal vrouwelijke bewoonsters. Mevrouw Noordegraaf vindt het allemaal heel fijn wat de vrijwilligers voor haar en de andere bewoners doen. “Mooi dat ze dit doen. Als het lekker weer is ga ik van de tuin genieten.”

Vrijwilligerscoördinator Netty Kolling houdt de werkzaamheden in de gaten en begeleid de vrijwilligers waar dat nodig is. Ze is blij dat het terras eindelijk een keer aangepakt wordt. “Er is nu al een aantal jaar niets aan gedaan, de tegels zitten nu onder de groene aanslag.” Behalve de achterzijde van het zorgcomplex, is ook de voorzijde van het centrum onder handen genomen. “De voorkant is opgefleurd met een vogelhuisje en plantenbakken. Er komen ook nog wat mooie bloemen bij, maar omdat het nog te koud is moeten we nog even wachten voor we die kunnen planten.” Het Oranje Fonds heeft voor de financiering van de benodigdheden gezorgd.

Het weer is de vrijwilligers goed gezind, in het zonnetje wordt er gekletst en gewerkt. Heddy Gritter is één van de vrijwilligers en werkzaam bij BNI Ommen. Hij heeft net de druivenkas ontdaan van overtollige takken. Normaal werkt Gritter als financieel adviseur, het werk dat hij nu doet is totaal anders dan wat hij gewend is, maar dat vindt hij helemaal niet erg. “Het is fijn om lekker buiten met mijn handen te werken. Zo in een groepje zou ik dit best vaker willen doen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.