Home / archiefcentraal / bewoners zetten deuren open voor publiek

bewoners zetten deuren open voor publiek

Om inwoners van Dalfsen te helpen bij het energiezuiniger maken van hun woning stellen de duurzame woningbezitters hun woning open voor bezichtiging.

In de demowoningen zijn onder andere warmtepompen, zonnepanelen, houtkachels, duurzame materialen en goed geïsoleerde vloeren, gevels en daken te zien. Iedere bewoner heeft volgens eigen wens en inzicht zijn of haar woning duurzamer gemaakt.

De bewoners ontvangen de bezoekers met een hapje en een drankje, geven toelichting en zijn uiteraard bereid vragen te beantwoorden. Geïnteresseerden ontvangen een duurzame gadget tijdens de bezichtiging van één van de duurzame woningen.

Veel bewoners van de demowoningen hebben deelgenomen aan Duurzaam (T)huis. Met Duurzaam (T)huis wordt de bewoner begeleidt bij het verduurzamen van de eigen woning. De gemeente geeft standaard 150 euro subsidie op het energiebesparingsadvies. Voor 200 euro extra wordt een energiebesparingsadvies gegeven én begeleidt een adviseur het gehele traject. Inwoners van de gemeente Dalfsen kunnen voor de uitvoering van energiebesparende maatregelen nog steeds de duurzaamheidslening aanvragen. Meer informatie op www.duurzaamthuisdalfsen.nl

In 2011 en 2012 worden meerdere open dagen gehouden, waarbij geïnteresseerden de duurzame demowoningen kunnen bezoeken. Voor meer informatie en adressen van deelnemers kunnen inwoners terecht op www.duurzaamthuisdalfsen.nl Voor elke woning heeft de gemeente Dalfsen informatiemateriaal beschikbaar gesteld.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.