Home / archiefcentraal / betere herkenbaarheid wandelroute ommerbos

betere herkenbaarheid wandelroute ommerbos

Het ongeveer vijf kilometer lange pad dat in de volksmond Tolpad of Tolroute genoemd wordt, voert door het Ommerbos en het daarin aanwezige heideterrein. De benaming Tolpad verwijst naar de Tol of Tolhekke die hier in vroeger tijden op de oude Hessenweg en later op de Coevorderweg gestaan moet hebben. Op oude kaarten is dit nog duidelijk te zien.

Het pad is gemarkeerd door paaltjes met een rode kop. De tand des tijds maakt echter dat de kop van de paaltjes niet altijd even zichtbaar is. De initiatiefnemers hopen dat hier binnenkort door het plaatsen van een RVS metalen schildje op de paaltjes een betere herkenbaarheid zal ontstaan. Het Plaatselijk Belang Arriën ondersteunt het initiatief van beide heren van harte.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.