Home / archiefcentraal / bergrace podium voor van der heijden

bergrace podium voor van der heijden

In Wageningen werd op zondag 27 maart een mountainbikewedstrijd verreden meetellend voor het Bergrace klassement.

Mark van der Heijden nam deel aan de 105 minuten wedstrijd en stuurde zijn tweewieler naar een knappe tweede plaats. Startend vanaf plek zeventig meldde hij zich al snel vooraan in de wedstrijd. In de laatste ronde reed latere winnaar Irjan Luttenberg weg. De overgebleven groep mocht sprinten voor de tweede plaats. Mark won deze sprint en pakte hiermee zijn eerste podiumplaats van het nog prille seizoen.

Eerder op de dag werd de vijfenzeventig minuten wedstrijd verreden. Hier stonden Nick van den Heuvel, Dienand Broekhuis, teamcoach Jörgen Brok en Jeroen Wessel aan het vertrek gezamenlijk met ruim tweehonderd en vijftig medestrijders. Nick vertrok vanaf de eerste startrij en reed vanaf het begin mee in de kopgroep. Helaas lag het tempo iets te hoog en moest hij een aantal renners laten wegrijden. Nick zakte een aantal plaatsen terug en finishte na een zware race als negende.

Dienand vertrok vanaf plek zeventig en kwam goed uit de startblokken. Hij kon snel opschuiven in het grote deelnemersveld en nestelde zich al snel bij de eerste twintig. Dienand reed vervolgens op een constant tempo de race uit en finishte als negentiende. Jörgen vertrok vanuit de middenmoot en wist tijdens de wedstrijd steeds meer plaatsen op te schuiven naar voren. Uiteindelijk strandde hij op plaats zeventig.

Jeroen moest starten vanuit de achterhoede. Een inhaalrace tijdens de eerste twee ronden bracht hem tot bij de eerste veertig. Hierna kon hij al meedraaiende in een groepje nog enkele plaatsen opschuiven en kwam uiteindelijk als drieëndertigste over de eindstreep. Volgend weekend wordt geen mountainbikewedstrijd verreden, het weekend daarop is het team weer present bij de Nationale wedstrijd in Honselersdijk.

Kijk voor meer info op www.atbteamlemelerveld.nl.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.