Home / archiefcentraal / asc 62 zet goede reeks voort

asc 62 zet goede reeks voort

Door blessures moest ASC ’62 ook nog eens drie spelers missen en moest trainer Egbert Kragt weer wat wijzigingen in de opstelling aanbrengen. Blijkbaar heeft dit weinig invloed op ploeg, want na een wat aftastend begin kwam ASC ’62 in de negende minuut al op voorsprong. Na een prima diepe bal van Bart Scholten wist Bert Jan Kragt de daaropvolgende voorzet van Chiel Pasman in het doel van SVVN te schuiven. Enige minuten later kreeg Yven van Velde de bal van de doelman van SVVN in de voet gespeeld en stond plotseling alleen voor de keeper. Waarschijnlijk geschrokken door deze grote kans schoot hij de bal naast het doel. Aan de andere kant wist SVVN wel te scoren. Een diepe bal werd op randje buitenspel aangenomen door Roy Mulder, die de bal in één keer hard en droog achter doelman Jan Westerman in de touwen schoot, 1-1.

Daarna nam ASC ’62 het heft weer in handen en het bleek dat er vanmiddag wel wat te halen was in Nijverdal omdat de verdediging van SVVN zeer onzeker was. Zo werd een schot van Chiel Pasman zeer chaotisch verwerkt en ook Bert Jan Kragt, Nick Bredewold en Arjen Stokvis kregen voor de rust nog kansen om de Dalfser ploeg op voorsprong te zetten. Toch bleef de russtand 1-1.

Na de rust ging ASC ’62 verder met het creëren van kansen. Bert Jan Kragt en Arjen Stokvis wisten vrij voor de Nijverdalse doelman het net niet te vinden na voorzetten van Chiel Pasman en Yven van Velde. Binnen tien minuten na rust kreeg ASC ’62 de derde grote kans; na een prima steekbal van Charlie Laarman ging de schuiver van Bert Jan Kragt via de binnenkant van de paal het veld weer in. Even later schrok doelman Jan Westerman even toen een voorzet van SVVN net niet door de spits binnen getikt kon worden. Ook Arjen Stokvis wist net niet tot scoren te komen, omdat zijn inzet moeizaam werd verwerkt door de keeper van SVVN.

De daaropvolgende periode werd SVVN wat sterker. Op het middenveld verloor ASC ’62 wat vaker het duel om de tweede bal doordat de linies wat te ver uit elkaar lagen. Hierdoor kon de spelverdeler van SVVN, Senol Kök, wat meer gebruik maken van zijn prima passes. Een vrije trap van zijn voet kwam bij de spits van SVVN terecht, die de bal keihard inschoot. Jan Westerman wist met een prachtige redding een tegendoelpunt te voorkomen. Dit was zoals vijf minuten later bleek een cruciale redding.

Tien minuten voor tijd wist Floris Meerveld een voorzet van Chiel Pasman wel binnen te tikken. De 2-1 voorsprong was eindelijk een feit. Hierna kwam ASC ’62 niet meer in gevaar, mede dankzij de prima Dalfser verdediging, geleid door de wekelijkse uitblinker Ewoud ten Brinke. In de slotminuut wist Chiel Pasman de voorsprong zelfs nog uit te breiden door na een steekpass van Floris Meerveld de buitenspelval en de keeper te omzeilen. Gevolg was een prima en verdiende 3-1 overwinning. Het enige wat de ploeg zichzelf kwalijk kan nemen, is dat het de wedstrijd niet eerder besliste en de uitslag hoger had moeten zijn. Zo blijft de ploeg in 2011 zonder verlies in de competitie.

Volgende week zal in en tegen Hellendoorn getracht worden deze status te handhaven, aanvang 14.30 uur.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.