Home / archiefcentraal / aangehouden inbrekers afkomstig uit engeland

aangehouden inbrekers afkomstig uit engeland

Eén van de mannen kon pas op een nabij gelegen boerenerf worden ingerekend nadat hij door een ingezette diensthond in zijn arm was gebeten. Allen blijven ingesloten. In de auto van de mannen, die werd aangetroffen op een parkeerplaats in het centrum, werden een ruime hoeveelheid inbrekergereedschap, een kloofbijl en een set valse kentekenplaten aangetroffen.

Bij de achtervolging en opsporing van de mannen kregen politiemensen de nodige aanwijzingen vanuit het publiek. Rond 11.20 uur tipte een getuige de politie dat er mannen in de Sallandsestraat in Hardenberg zich verdacht gedroegen en opvallende belangstelling hadden voor een woning. De mannen hadden inmiddels handschoenen aangetrokken en er was sprake was van een auto met een buitenlands kenteken.

Aanvankelijk werd gemeld dat ze van plan waren een overval op een winkel te plegen. Deze informatie werd ook via Twitter aan het publiek geïnformeerd. Door de meldkamer van de politie werd groot alarm geslagen en omliggende politie-eenheden en specialistische diensten (een helikopter en diensthonden) ter assistentie geroepen. Dat leidde na enkele uren tot een geslaagde actie. Naast de inzet van enkele tientallen politiemensen en toezichthouders speelde ook de informatieverstrekking / tips vanuit het publiek een belangrijke rol.

De woning aan de Sallandsestraat was helemaal doorzocht. Op dit moment worden nog geen spullen vermist. Naar de aangehouden mannen wordt een nader onderzoek ingesteld, waarbij door onder andere forensisch onderzoek wordt nagegaan of de Britten mogelijk verantwoordelijk zijn voor soortgelijke of andere inbraken

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.