zorglandgoed stegerveld levert honderd arbeidsplaatsen op

.

Het project is een samenwerkingsverband tussen Baalderborg en De Veste. Volgens Baalderborgdirecteur Kees Ehrends is er grote behoefte aan een plek als dit en komen er in Overijssel zeker vijftig jongeren in aanmerking voor een appartement op een dergelijk zorglandgoed. “We zijn al 12 jaar bezig een plek te zoeken waar dit soort jongeren kunnen wonen en werken en waar ze lekker even naar buiten kunnen als de druk voor hen te hoog wordt”, laat hij weten.

Als alles volgens plan gaat, zijn in april de vergunningen rond en kan de bouw beginnen. Die zal naar verwachting zo’n anderhalf jaar in beslag nemen. “We zijn voor dit project zo’n vijfenzeventig tot honderd extra arbeidsplaatsen nodig. Ik denk dat het vinden van zoveel goede en gekwalificeerde medewerkers voor ons nog het allergrootste struikelblok gaat worden. Werken in dit type instelling niet te vergelijken met bijvoorbeeld een verpleeghuis en iets dat je ècht moet willen.

Daarom willen wij zodra de schop in de grond gaat, beginnen met de werving en selectie.” Behalve belanghebbenden, was ook de buurtschap uitgelopen om getuige te zijn van de onthulling van het projectbord voor het landgoed. Het was voor hen bovendien meteen een leuke gelegenheid om het munitiedepot dat tijdens de Koude Oorlog jarenlang verboden terrein was, eens van dichtbij te bekijken. Na aanvankelijk wat onrust, staan de buurtbewoners nu niet alleen positief tegenover het project, maar hopen er zelfs wat aan toe te kunnen voegen.

“Het enige waar we bang voor waren, was dat wij dat door de komst van dit Zorglandgoed qua uitbreiding op slot gezet zouden worden. We hebben inmiddels een aantal voorlichtingsbijeenkomsten gehad en ik denk dat we uiteindelijk meer last zullen hebben van Natura 2000”, zegt Jenneke Hemstede van Plaatselijk Belang Stegeren. “Misschien kunnen we zelfs wel wat toevoegen aan dit zorglandgoed door onze bedrijven als ‘werkplaats’ voor de bewoners open te stellen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.