Home / archiefcentraal / vvd voor voldoende tunnels onder n34

vvd voor voldoende tunnels onder n34

Verschillende Plaatselijk Belangen uit de gemeente Hardenberg waren vertegenwoordigd. Zij maken zich zorgen over de gevolgen van de opwaardering van de N34. “Wanneer alle gelijkvloerse oversteken en afslagen afgesloten worden, vormt de weg een barrière tussen Noord en Zuid”, meldt woordvoerder Teun Wolbink. “Zoals het er nu naar uitziet zullen bewoners dan uitsluitend bereikbaar zijn via de afslagen Witte Paal of Haardijk. Dit bekent dat de verkeersdrukte op de parallelweg verveelvoudigd zal worden. Dat is niet wenselijk, omdat hier dagelijks honderden scholieren tussen Ommen en Hardenberg heen en weer fietsen. En dan hebben we het nog niet eens over het vele recreatieverkeer.”

De Plaatselijk Belangen wensen goede maatregelen tegen geluidsoverlast, een autotunnel, een tunnel voor langzaam verkeer en een fiets- en voetgangerstunnel. VVD fractievoorzitter Ineke Steinmetz erkent dat er tijdens de onderhandelingen met het Rijk niet genoeg geld is losgekomen om de weg voldoende veilig te maken. “Wij vinden dat er alsnog extra geld moet komen om deze problemen op te lossen. Natuurlijk kunnen we niet van èlke oversteek een tunnel maken, maar er moet in ieder geval wat gebeuren. Voordat er stappen worden genomen, moeten wij in gesprek met de bevolking om te kijken naar de juiste oplossing. Een weg als dit vraagt om tunnels.” Volgens de VVD liggen de kerntaken van de Provincie op het platteland. “Met name de economische ontwikkeling en verkeersveiligheid is één van de grootste speerpunten. Die mogen door een weg als dit niet doorkruist worden.”

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.