Home / archiefcentraal / vvd ommen wil ook met dalfsen samenwerken

vvd ommen wil ook met dalfsen samenwerken

Ingezonden door VVD-fractievoorziiter Ad Nijhuis

De taken die de rijksoverheid aan de gemeenten al heeft opgedragen zoals de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de Wet werk en bijstand (WWB) en andere sociale wetten maar ook de taken die daar binnenkort nog bijkomen zoals de jeugdzorg worden steeds zwaarder en vragen een kennis die kleinere gemeenten zoals Ommen niet in huis hebben. Bovendien moeten we af van die externe bureaus.

Over de vormgeving en taakverdeling moeten we samen heel open en zakelijk de discussie aangaan.

Daarbij kunnen we ook leren van andere gemeenten zoals bijvoorbeeld Laren, Blaricum en Eemnes die enkele jaren geleden de afzonderlijke ambtelijke apparaten hebben laten fuseren. Dat functioneert prima. Maar er zijn ook andere voorbeelden zoals Bloemendaal en Zandvoort die ambtelijk de taken hebben verdeeld.

Ook die vorm van samenwerking werkt prima. Essentieel is dat het gaat om efficiencyvoordelen van ambtelijke samenwerking terwijl de bestuurlijke zelfstandigheid blijft bestaan. Dus meerwaarde met behoud van de eigen identiteit.

Ik hoor dat het personeel blij is met deze ontwikkelingen en dat de OR heeft gezegd dat er kansen liggen. Wij denken dat een dergelijke samenwerking uiteindelijk heel goed kan werken.

Niet alleen met Hardenberg maar ook met Dalfsen. Dus samenwerking in Vechtdalverband.”

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.